Δείπνο χλιδής Σαμαρά – Κλίντον στην Νέα Υόρκη

Δείπνο χλιδής Σαμαρά - Κλίντον στην Νέα Υόρκη
Aπό 5.000 ως και 50.000 δολάρια πλήρωσαν όσοι χθες το βράδυ θέλησαν να δειπνήσουν κοντά στον Μπιλ Κλίντον και να τον ακούσουν να μιλά για την Ελλάδα, παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού. 
Το φιλανθρωπικό δείπνο οργανώθηκε από το Hellenic Intitiave και ξεχώρισε για την μητροπολιτική αισθητική του, την χλιδή και μια καθαρά Νεοϋρκέζικη ατμόσφαιρα που απολαμβάνει μόνο η ελίτ.

Ο σκοπός ήταν σημαντικός: να συγκεντρωθούν χρήματα για την καταπονημένη Ελλάδα αλλά και να τιμηθούν σημαντικές προσωπικότητες που προσφέρουν στη χώρα, όπως ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που έχει κάνει δωρεά 100 εκατομμύριων ευρώ για την ανακούφιση της κρίσης και ταυτόχρονα βέβαια ετοιμάζει το μεγαλύτερο κέντρο πολιτισμού στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, στο Φάληρο, σε σχέδια Renzo Piano και με δωρεά 566 εκατομμύριων ευρώ.

Αν και παραμένει άγνωστο το ποσό που συγκεντρώθηκε από τη χθεσινή εκδήλωση που έγινε στο αριθμό 583 της Park Avenue, το ενδιαφέρον υπήρξε τεράστιο και η μεγάλη αίθουσα με τα ακριβά σερβίτσια, τα λινά τραπεζομάντηλα, τις πυκνές ανθοσυνθέσεις και τον χαμηλό φωτισμό, γέμισε. Ολοι περίμεναν να ακούσουν τί έχει να πει ο Μπιλ Κλίντον βέβαίως. Αν και το δείπνο ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες (σε ώρα Ελλάδος) μέσω twitter οι παριστάμενοι μεταφέρουν πληροφορίες και το κλίμα.

Ετσι ο Μπιλ Κλίντον φέρεται να είπε «Θα κάνω ό,τι μπορω για να σας υποστηρίξω και να βοηθήσω την Ελλάδα», όπως σημειώνει ο Αθανάσιος Ελλις, γνωστός αρθρογράφος και δημοσιογράφος της Καθημερινής. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός σε αυτή τη βραδιά που είχε τον εύγλωττο τίτλο «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας», δήλωσε με νόημα και καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους που μάλιστα σηκώθηκαν όρθιοι «Η Ελλάδα επέστρεψε!».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...