Δείτε γιατί ενώνονται οι Ινδιάνοι των ΗΠΑ σε μαζικές διαδηλώσεις (Βίντεο)

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από τη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ που θυμίζουν… μέτωπα Μέσης Ανατολής.

Συγκλονίζουν οι εικόνες κρατικής βίας και λαϊκής αντίστασης στη συγκεκριμένη γωνιά του πλανήτη που από τον περασμένο Μάιο, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν κατασκηνώσει στο Στάντινγκ Ροκ (Ορθιος Βράχος) της Βόρειας Ντακότα, όπου βρίσκεται ένας καταυλισμός της φυλής των Σιου. Στόχος τους, να εμποδίσουν την κατασκευή του αγωγού DAPL (Dakota Access Pipeline)

Ο αγωγός αξίας 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ενώσει την Πολιτεία της Βόρειας Ντακότα με το Ιλινόι διοχευτεύοντας τα διυλιστήρια με 500.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.  

Ο αγωγός εκτός του ότι θα ενώσει τις παραπάνω δύο περιοχές, ενώνει και τις φυλές των Ινδιάνων εναντίον του, πράγμα που για τους ντόπιους επαληθεύει, την προφητεία του Μαύρου Ελαφιού, ενός παλιού αρχηγού της φυλής, ο οποίος το 1890 είχε προβλέψει ότι ύστερα από εφτά γενιές όλα τα ινδιάνικα έθνη θα ενωθούν για να σώσουν τη Γη.

140 χρόνια μετά από την περίφημη μάχη του Λιτλ Μπιγκ Χορν ενάντια στους λευκούς κατακτητές οι απόγονοί τους υπερασπίζονται ξανά την γη αυτή την φορά από τις πετρελαϊκές εταιρείες.

Την ώρα πιο τα βλέμματα πέφτουν πάνω στις εκλογές για την προεδρία της Αμερικής, στην αθέατη πλευρά της Βόρειας Ντακότα οι απόγονοι της ιστορικής φυλής Σίου διαδηλώνουν. 

 Πολύ γρήγορα, συνέβη κάτι μοναδικό στην ιστορία των Ιθαγενών Εθνών αλλά και των ΗΠΑ: Από παντού συνέρρευσαν αντιπροσωπείες όλων των 284 Ιθαγενών φυλών και εθνών όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και όλης της αμερικανικής ηπείρου, από τον Καναδά και την Αμαζονία μέχρι τη Γη του Πυρός! Και επιπλέον, μέρα με τη μέρα πλήθαιναν οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ αλλά και στην απέναντι ακτή του Ατλαντικού, στο Λονδίνο ή στο Δουβλίνο, με αποκορύφωμα τη χτεσινή κατάληψη από αλληλέγυους διαδηλωτές του κεντρικού προεκλογικού κέντρου της Κας Κλίντον στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης!

Στις πρώτες συνελεύσεις που πραματοποίησαν απόφάσισαν να μπλοκάρουν τον αγωγό DAPL. Ενώ ο αγώνας τους ξεκίνησε ειρηνικά, τους επιτέθηκε η αστυνομία χτυπώντας τους άγρια.

Ο απολογισμός των συγκρούσεων ήταν 141 συλλήψεις και πάνω από 20 τραυματίες.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...