Δείτε σε ποιες… απίστευτες ερωτήσεις θα κληθείτε να απαντήσετε αν θέλετε να φοιτήσετε στην Οξφόρδη

Είναι το 5ο καλύτερο Πανεπιστήμιο στον κόσμο και γι΄ αυτό είναι λογικό να έχει υψηλά στάνταρ για όσους θέλουν να σπουδάσουν εκεί.

Μπορεί, λοιπόν, να είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο να σπουδάσεις στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ειδικά αν ξέρεις περίπου  τι ρωτάνε οι καθηγητές στις συνεντεύξεις με τους ενδιαφερόμενους.

Αυτές, λοιπόν, οι 9 ερωτήσεις είναι οι αγαπημένες των καθηγητών και σίγουρα είναι πιο περίπλοκες απ΄ότι φαίνονται.

Εδώ είναι τρία στοιχεία το A, B, και το C. Ποιο από τα τρία διαλύεται πιο εύκολα;
Η απάντηση ίσως είναι σπαζοκεφαλιά, αλλά όχι κάτι σημαντικό. Ο καθηγητής βιομηχίας Μάρκ Γουόρμαλντ αναφέρει:

Περιμένουμε οι περισσότεροι υποψήφιοι να πουν απλά πως δεν ξέρουν κι αυτό είναι εντελώς αποδεκτό. Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι πως εκείνοι δουλεύουν για να βρουν την απάντηση.
Δεν περιμένουμε τόσο να πουν το σωστό, αλλά θέλουμε να δούμε πως θα εκλάβουν τα λάθη τους κι αν αυτά θα τα δουν ως κίνητρο για να φτάσουν εν τέλει στην σωστή απάντηση.

Εδώ είναι ένας κάκτος. Μίλα μου γι’αυτόν.

Ο καθηγητής βιολογίας Μάρτιν Σπαίτ εξηγεί τι θα πρέπει να απαντήσεις:

Δίνουμε στους μαθητές έναν κανονικό κάκτο σε μία κατσαρόλα και μία φωτογραφία ενός κάκτου στο έδαφος και τους ζητούμε να περιγράψουν με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες τι βλέπουν. Έτσι θέλουμε να δούμε πόσο παρατηρητικοί είναι, πόσο δίνουν προσοχή στην λεπτομέρεια και αν μπορούν να βρουν μικρές και μεγάλες διαφορές.

Οι πασχαλίτσες είναι κόκκινες. Το ίδιο και οι φράουλες. Γιατί;

Ο καθηγητής βιολογίας Όουεν Λούις εξηγεί πως το κόκκινο χρώμα με μαρκετίστικους όρους σημαίνει «Μην με φας» ή «Φάε με». Έτσι ουσιαστικά θέλουμε αν δούμε πως θα εξηγήσουν οι υποψήφιοι αυτή την παράδοξη σύγκριση.

Αξίζουν οι τραπεζίτες την αμοιβή που λαμβάνουν; Και πρέπει η κυβέρνηση να κάνει κάτι για να περιορίσουν το ποσό που παίρνουν.

Ο καθηγητής οικονομικών Μπράιαν Μπελ αναφέρει πως η ερώτηση είναι απλή δεδομένου ότι αρκετές τράπεζες πλέον είναι ιδιωτικές με αποτέλεσμα η αμοιβή των εργαζομένων να είναι αποτέλεσμα των ωρών που δουλεύουν, της θέση τους και το ποσό που παίρνουν οι άλλοι σε ανταγωνιστικές αγορές.
Ένας καλός υποψήφιος, λοιπόν, θα αναρωτιόταν γιατί οι τραπεζίτες παίρνουν τόσο παχυλούς μισθούς, σε σχέση με άλλες δουλειές.. Επίσης καλό θα ήταν οι ίδιοι να σκεφτούν τα λεφτά σε αριθμούς που κυκλοφορούν σε αυτόν τον τομέα και όχι το αν είναι δίκαιο ή όχι.

Γιατί να τον νοιάζει ένα Άγγλο φοιτητή το γεγονός ότι η σαπουνόπερα Coronation Street παίζει στην τηλεόραση εδώ και 50 χρόνια;

Η καθηγήτρια λογοτεχνίας Λίν Ρόμπσον δίνει την απάντηση:

Αυτή η ερώτηση θα μπορούσε να ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει μία κουβέντα σχετικά με τις τεχνικές αφήγησης, το storytelling, το χιούμορ, του χαρακτήρες και το πως ένας συγγραφέας συνεχίζει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Ακόμη θα μπορούσε να γίνει αναφορά στον όρο «Serialization» και στο πως ένα έργο γίνεται δημοφιλές στην τηλεόραση.

Από ποιο πρόσωπο του παρελθόντος θα ήθελες να πάρεις συνέντευξη και γιατί;

Ο καθηγητής Ιστορίας, Ίαν Φόρρεστ, λέει πως σημασία δεν έχει τόσο ποιον θα ήθελε να συναντήσει ο υποψήφιος, αλλά τι θα τον ρωτούσε και τι αποκαλύψεις θα ήθελε να κάνει μέσα από την συνέντευξη του.

Τι είναι γλώσσα;

Η γλωσσολόγος Ελένη Σουίφτ του Κολλεγίου Χίλντα επισημαίνει πως πολλοί μαθητές αναφέρουν πως θα αρχίσουν τα ισπανικά, επειδή τους αρέσουν σαν γλώσσα. Ωστόσο, η έννοια αυτή δεν γίνεται πάντα κατανοητή στον άλλον. Γι’αυτό αν ήθελε ένας υποψήφιος να απαντήσει σωστά,θα έπρεπε να αναλύσει τις λειτουργίες, από τι συνιστάται η γλώσσα, τι την κάνει να ακούγεται ωραία στους άλλους και πως η γραφή της συνδέεται με την προφορά της.

Αν αγόραζες ένα νέο μουσικό όργανο, τότε τι θα επέλεγες;

Ο καθηγητής μουσικής Νταν Γκρίμελι πιστεύει πως το μυστικό για μία σωστή απάντηση είναι… η φαντασία. Έτσι, ουσιαστικά κάποιος θα πρέπει να περιγράψει τι είδους ήχους κάνουν τα όργανα πλέον και πως συνδέεται αυτό με τα ψηφιακά μέσα. Ακόμη, θα πρέπει κάποιος να αναφερθεί στο θέμα για το αν τα μουσικά όργανα θεωρούνται ξεπερασμένα ή όχι και το αν θα μπορούσαμε να φανταστούμε υβριδικούς τρόπους παραγωγής ήχου.

Ένα πείραμα έδειξε πως οι Ουαλοί είναι χειρότεροι στο να θυμόνται  απ’ έξω αριθμούς τηλεφώνων απ’ ότι οι Άγγλοι. Γιατί;

Την απάντηση δίνει ο ψυχολόγος Νικ Γιουνγκ, ο οποίος αναφέρει πως οι αριθμοί στην Ουαλία γράφονται πια διαφορετικά απ’ότι στην Αγγλία  και είναι πιο περίπλοκοι. Ωστόσο, όσο πιο περίπλοκο είναι κάτι, τόσο πιο δύσκολα το θυμάσαι.
Έτσι οι υποψήφιοι θα πρέπει να τονίσουν την σύνδεση μνήμης και της χρηστικότητας ( ή όχι) μεταξύ των αριθμών τηλεφώνου των Βρετανών και των Ουαλών, η οποία διαφέρει.

Βέβαια όπως αναφέρει ο ψυχολόγος αυτή η ερώτηση γίνεται επίτηδες, ώστε να οδηγηθεί ο υποψήφιος να πει απλώς, πως οι Άγγλοι είναι πιο έξυπνοι από τους Ουαλούς.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/275971-Deite-se-poies-apisteytes-eroteseis-tha-kletheite-na-apantesete-an-thelete-na-phoitesete-sten-Oxphorde ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...