Δείχνει τα δόντια της η κακοκαιρία με έντονη χιονόπτωση, αυτοκίνητα κολλημένα σε εθνικές οδούς

Δείχνει τα δόντια της η κακοκαιρία με έντονη χιονόπτωση, αυτοκίνητα κολλημένα σε εθνικές οδούς

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο γνωστό «16» της Ε.Ο. Λαμίας – Καρδίτσας, όπου εξαιτίας του χιονιού δίπλωσε νταλίκα. Ήδη δόθηκε απαγορευτικό για όλα τα οχήματα εωσότου καθαριστεί πλήρως το οδόστρωμα. κι απεγκλωβιστούν δέκα περίπου οχήματα που «κόλλησαν» στο σημείο. Πέντε μηχανήματα ενεργούν στο σημείο, ωστόσο η πυκνή χιονόπτωση που αναμενόταν αργότερα, φαίνεται να αιφνιδίασε τους πάντες. Ακολούθως η κυκλοφορία θα γίνεται μόνο για ΙΧ που φέρουν αλυσίδες, ενώ θα παραμείνει το απαγορευτικό για τα βαρέα οχήματα.

Από τις 8:30 το βράδυ επικρατεί έντονη χιονόπτωση από το 56,4ο χλμ της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου και προς το Καρπενήσι με τον κρατικό μηχανισμό να έχει πάρει θέση μάχης.

Αστυνομικοί του ΑΤ Σπερχειάδας βρίσκονται στο σημείο μαζί με τα τοπικά εκχιονιστικά, ενώ συνδράμουν ήδη τρία ακόμη μηχανήματα της Περιφέρειας.

Ενθαρρυντικά είναι τα πράγματα ευτυχώς στο κομμάτι των υδάτων του Σπερχειού ποταμού. Τα νερά φαίνεται ότι προέρχονται από την έντονη βροχόπτωση και δεν υπάρχει ποσότητα από τις ορεινές πηγές. Το γεγονός μάλιστα ότι το χιόνι ξεκίνησε κάτω από τα 1.000 υψόμετρο και αναμένεται να επεκταθεί ακόμη πιο χαμηλά, δεν δημιουργεί φόβους να κατεβεί απότομα πολύ νερό στις εκβολές. Ωστόσο η Πολιτική Προστασία είναι σε επιφυλακή και ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων θα δοθούν οδηγίες.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, ενώ μέχρι το μεσημέρι θα έχουν ηρεμήσει και οι πολλοί θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/356757-Deichnei-ta-dontia-tes-e-kakokairia-me-entone-chionoptose-aytokineta-kollemena-se-ethnikes-odoys ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...