Δεκάδες νεκροί και πολλοί τραυματίες σε φυλετικές συγκρούσεις που πυροδότησε μία μαϊμού στη Λιβύη

Τουλάχιστον 16 άτομα σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν μέσα σε τέσσερις ημέρες στη Λιβύη σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ αντιπάλων φυλών οι οποίες προκλήθηκαν από μία μαϊμού, όπως αναφέρει ο Guardian.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η διαμάχη ξέσπασε στην πόλη Σάμπχα στη νότια Λιβύη, όταν τρεις νεαροί απελευθέρωσαν τη μαϊμού τους παροτρύνοντάς την να επιτεθεί σε μια μαθήτρια.

Το ζώο τράβηξε τη μαντήλα της μικρής, η οποία είναι μέλος της  φυλής Αουλάντ Σουλεϊμάν και κάποιοι άνδρες, μέλη της ίδιας φυλής που πήγαν να «ξεπλύνουν την ντροπή» σκότωσαν τρία μέλη της αντίπαλης φυλής, της Καντάφα, καθώς και τη μαϊμού.

Όμως τα πράγματα πήραν ακόμη χειρότερη τροπή καθώς αναζωπυρώθηκε μία παλιά βεντέτα: «Υπήρξε μια κλιμάκωση τη δεύτερη και την τρίτη μέρα των επεισοδίων με τη χρήση αρμάτων μάχης, οβίδων και άλλων βαρέων όπλων», δήλωσε ένας κάτοικος στο πρακτορείο Reuters.

«Ακόμη γίνονται σποραδικές συγκρούσεις σε κάποιες περιοχές κι η ζωή εκεί έχει σταματήσει», συμπλήρωσε.
Ταραχές ξεσπούν συχνά στη Σάμπχα, όπως και σε άλλες περιοχές της Λιβύης, μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον Μουαμάρ Καντάφι προ πενταετίας και χώρισε τη χώρα σε αντίπαλες φατρίες.

Στην περιοχή της Σάμπχα, που είναι κόμβος για μετανάστες και λαθρεμπόριο όπλων στον παραμελημένο νότο της χώρας, οι παραστρατιωτικές ομάδες έχουν μετατρέψει σε εφιάλτη τη ζωή των κατοίκων.

Οι δύο ισχυρότερες φατρίες εκεί είναι η Καντάφα και η Αουλάντ Σουλεϊμάν. Στις τελευταίες συγκρούσεις, που έγιναν στο κέντρο της πόλης, απέτυχαν οι προσπάθειες των φυλάρχων να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 16 άτομα να σκοτωθούν και περίπου 50 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους γυναικόπαιδα και αλλοδαποί από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...