Δεληβοριάς σε Γεωργιάδη: «Δεν μας χωρίζει τίποτα, εκτός από… όλο τον κόσμο»

Δεληβοριάς σε Γεωργιάδη: «Δεν μας χωρίζει τίποτα, εκτός από… όλο τον κόσμο»
Δεληβοριάς σε Γεωργιάδη: «Δεν μας χωρίζει τίποτα, εκτός από… όλο τον κόσμο»


12/05/2020 – 20:28

Ο τραγουδιστής Φοίβος Δεληβοριάς απαντά στα αρνητικά σχόλια του Άδωνι Γεωργιάδη για τις αντιδράσεις στον χώρο του Πολιτισμού.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς απάντησε στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς ο τελευταίος σχολίασε αρνητικά τις αντιδράσεις των εργαζομένων στις τέχνες και τον πολιτισμό.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε στο ΟΡΕΝ και για τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, ότι υπάρχει «τυφλό μίσος απέναντι στην κυβέρνηση» σε όσους εργαζόμενους αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα για τον Πολιτισμό.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς λοιπόν, είπε ότι «δεν με χωρίζει τίποτα με τον κ. Γεωργιάδη εκτός από όλο τον κόσμο. Οι καλλιτέχνες είμαστε δίπλα στον κόσμο και περνάμε κι εμείς το ίδιο. Ο κ. Υπουργός μίλησε ως η εξουσία απέναντι στους καλλιτέχνες. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν κοιτάξει αυτά που θέλουμε να πούμε, θα τα βρει δίκαια».

Επίσης, στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «ζητάμε, όπως όλοι οι άνθρωποι που επλήγησαν την πανδημία, τη νόμιμη αποζημίωσή μας για αυτά που χάσαμε. Σεβαστήκαμε πρώτοι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και θα τα ασπαστούμε ως το τέλος. Απλώς η δουλειά μας είναι τέτοια, που θα αργήσουμε πάρα πολύ να επιστρέψουμε και, ακριβώς, επειδή πολλοί από εμάς ζουν με τα πνευματικά δικαιώματα, έχουμε επικεντρώσει – οι στιχουργοί και συνθέτες – τον αγώνα μας σε αυτά για να μπορέσουμε μέχρι τον επόμενο Απρίλιο να ζήσουμε…»

«Δεν υπάρχει τυφλό μίσος απέναντι σε κανέναν. Μπορεί να έχω διαμαρτυρηθεί για πράγματα που κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση ως πολίτης ή να έχω σατιρίσει μέσα απ’ τα τραγούδια μου, αλλά αυτό είναι άλλο. Δεν θα μιλούσα ποτέ έτσι σε καμία περίπτωση», είπε ακόμη.

«Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, ενδεχομένως δε θα μπορούν να βγάλουν το καλοκαίρι. Ζητάμε να προβλεφθεί το θεσμικό πλαίσιο τόσο στα βοηθήματα όσο και στην ενίσχυση των οργανισμών μας. Οι στιχουργοί και οι συνθέτες είμαστε ταυτοποιημένοι μέσα από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης», πρόσθεσε έπειτα ο καλλιτέχνης.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει στο ΟΡΕΝ πως οι καλλιτέχνες ήταν από τους πρώτους που μπήκαν στα 800 ευρώ. Παράλληλα, απευθύνθηκε στον Φοίβο Δεληβοριά και επισήμανε ότι ήταν πιο συμπαθής και παρεμβατικός στην ελληνική κοινωνία όταν ήταν ήπιος, λογικός και συναινετικός «όπως τον είχαμε στο μυαλό μας κατά το παρελθόν…».

«Μετά από αυτό κατάλαβα πως ο κύριος Δεληβοριάς δεν εκπροσωπεί ούτε τα συμφέροντα των καλλιτεχνών ούτε τους καλλιτέχνες. Εκπροσωπεί ένα τυφλό μίσος κατά της κυβερνήσεως. Δικαίωμά του. Επαναλαμβάνω, μας αρέσει η Δημοκρατία για να μπορεί ο κ. Δεληβοριάς να εκφράζει το τυφλό του μίσος κατά της κυβερνήσεως, αλλά καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται. Δεν μιλάμε περί αγωνίας του καλλιτεχνικού κόσμου. Μιλάμε για τυφλό μίσος κατά της κυβέρνησης», ανέφερε ο υπουργός.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...