Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 45082/05.04.2022 απόφαση του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το έργο µε τίτλο «SUB. 1 – Μέτρα αντιμετώπισης βραχοπτώσεων στους Δελφούς», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση («NextGeneration ΕU»), και αφορά σε εργασίες και τεκμηριωμένες επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου των βραχοπτώσεων, µε σκοπό αφενός την εξασφάλιση της προστασίας των μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και αφετέρου την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση του κοινού.

Το εν λόγω έργο, το οποίο εντάσσεται στη Δράση του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» με τίτλο «Προστασία εμβληματικών τόπων και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή», αποτελεί το πρώτο χρονικά έργο στην Π.Ε. Φωκίδας που θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Φορείς υλοποίησής του ορίζονται αφενός η Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού κι αφετέρου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος. Ο προϋπολογισμός του έργου, που έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το έτος 2025, ανέρχεται σε ποσό 7.715.000 ευρώ με πιστώσεις τρέχοντος έτους ύψους 244.600 ευρώ, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκευής θα δημιουργηθούν δεκάδες θέσεις εργασίας.

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί το επιστέγασμα της εντατικής και διαχρονικής προσπάθειας της Κυβέρνησης και της αρμόδιας Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη. Ο Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ κ. Ιωάννης Μπούγας ευχαρίστησε τον κ. Σκυλακάκη για την ανωτέρω ένταξη, καθώς και την κα Μενδώνη, με την οποία βρισκόταν σε διαρκή συνεργασία ήδη από το στάδιο της εκπόνησης των σχετικών μελετών μέχρι την εξεύρεση των αναγκαίων πιστώσεων. 

fokidanews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...