Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι την Πέμπτη

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ – ΑΚΑΡΠΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΝΟ-ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία μέχρι το πρωί της Πέμπτης, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία, η οποία θα ξεκινήσει από αύριο, Τρίτη, στις 6 το πρωί.

Η νέα απεργία έρχεται μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε σήμερα η ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και αποτελεί συνέχεια δύο ακόμα συνεχόμενων 48ωρων κινητοποιήσεων.

Η απεργία θα διαρκέσει έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης, αλλά οι ναυτεργάτες έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι τα πλοία -που είναι ακινητοποιημένα από την περασμένη Παρασκευή- θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

«Έχω την έντονη αίσθηση αισιοδοξίας ότι θα λήξει η απεργία», είχε δηλώσει μετά τη συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος, σχολιάζοντας τα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για απαιτήσεις νέων επιβαρύνσεων στους ναυτικούς από τους θεσμούς, ανέφερε ότι οι ναυτικοί έχουν ειδικό καθεστώς φορολογίας, που μέχρι το 2005-2006 προέβλεπε επιβάρυνση 1% για τα κατώτερα πληρώματα και 3% για τις ανώτερες βαθμίδες και τους αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού.

«Μέσα σε λίγα χρόνια και ειδικά από το 2010 και μετά έφτασε το 10% και 15% αντίστοιχα», όπως υπογράμμισε, καθώς οι θεσμοί αναζητούν χρήματα και πόρους και δεν τους απασχολούν οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...