Δεν είναι ο δράστης ο Πακιστανός που συνελήφθη για το μακελειό στο Βερολίνο

«ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΡΑ», ΛΕΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεν είναι τελικά ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο ο 23χρονος Πακιστανός που συνελήφθη από την γερμανική αστυνομία λίγη ώρα αφότου χθες το βράδυ ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 48.

Ο 23χρονος συνελήφθη μετά από καταδίωξη σε ζωολογικό κήπο κοντά στην αγορά, όμως σήμερα το μεσημέρι αποδείχθηκε πως δεν ήταν ο δράστης.

Πηγή από την γερμανική αστυνομία δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt πως «έχουμε τον λάθος άνθρωπο» και πως ο πραγματικός δράστης παραμένει ελεύθερος και οπλισμένος, καθώς διέφυγε το σημείο του χτυπήματος.

Αρνείται κάθε ανάμειξη ο φερόμενος ως οδηγός του φορτηγού

Ο φερόμενος ως οδηγός του φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου αρνείται κάθε ανάμειξη με το περιστατικό, μεταδίδει το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «N-TV», επικαλούμενο τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων «DPA».

Όπως αναφέρει στο μεταξύ η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», επικαλούμενη έκθεση της αστυνομίας, ο ύποπτος φαίνεται να είχε προσωρινή άδεια παραμονής στη Γερμανία από τον Ιούνιο του 2016.

Κατά την ίδια πηγή, η έκθεση αναφέρει ακόμη ότι ο κίνδυνος από την ισλαμική τρομοκρατία στη Γερμανία παραμένει υψηλός, αλλά δεν υφίσταται κάποια συγκεκριμένη απειλή.

Γερμανική πηγή ασφαλείας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο ύποπτος που συνελήφθη είναι ένας 23χρονος από το Πακιστάν, γνωστός στην αστυνομία για διάπραξη αδικημάτων ήσσονος σημασίας.

12

Διαβάστε επίσης:

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...