Όταν σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχε “πέσει” η ιδέα από το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Ασημακόπουλο,για αγορά του ακινήτου του πρώην μουσείου Φαρμάκη από το δήμο Ναυπακτίας έναντι του ποσού των 390.000 ευρώ για τη στέγαση-πιθανόν- υπηρεσιών του δήμου,θεωρήθηκε μία καλή και οικονομική πρόταση η οποία θα μπορούσε να έχει μέλλον.

Ελάτε λοιπόν να δούμε,ποιές είναι οι δυσκολίες και αδυναμίες αυτής της πρότασης και αν τελικά μπορεί να κριθεί συμφέρουσα ή όχι η αγορά του από το δήμο.

Κατ’αρχάς το κτήριο πωλείται έναντι του ποσού των 450.000 ευρώ και όχι του ποσού των 390.000 όπως αρχικά είχε λεχθεί.Όμως,δεν είναι εκεί το ζήτημα.Αφ’ενός μιλούμε και για ένα έπιπλέον ποσό περίπου 50.000 ευρώ για συμβολαιογραφικά και εφορίας για τη μεταβίβαση κυριότητας.Είναι ένα κτήριο που χρίζει ενεργειακής αναβάθμισης απ’ότι μαθαίνουμε με ένα απαιτούμενο ποσό γύρω στις 300.000 ευρώ.Βέβαια να σημειώσουμε,ότι για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις και δη δημόσιων και δημοτικών κτηρίων “τρέχουν”διαρκώς προγράμματα από το ΥΠ.ΕΝ. οπότε ένα σοβαρό κόστος μπορεί να καλυφθεί.

Επίσης επισημαίνεται η απουσία ασανσέρ και πρόσβασης ΑΜΕΑ στο χώρο,απουσία αντίστοιχων τουαλετών,ενώ ο κάθε όροφος καλύπτει επιφάνεια 120 τμ,που σημαίνει ότι με τις διάφορες παρεμβάσεις ο λειτουργικός του χώρος δε θα ξεπεράσει τα 80 τ.μ.

Άλλωστε,φιλοσοφία τησ δημοτικής αρχής,όπως έχει γίνει γνωστό,είναι η συγκέντρωση των υπηρεσιών σε ένα σημείο(περιοχή του Σκα) και όχι η δημιουργία ενός ακόμη σημείου λειτουργίας δημοτικών υπηρεσιών σε ένα κτήριο που δεν συγκεντρώνει τις βασικές προϋποθέσεις χρήσης του

Συμπερασματικά,το αν ή όχι συμφέρει το δήμο τελικά η αγορά το εν λόγω ακινήτου,μάλλον θα πρέπει να μας τον πουν οι ειδικοί κάνοντας τον τελικό απολογισμό



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...