“Δεν κλείνει το Κέντρο Κινηματογράφου” ανακοίνωσε ο Τζαβάρας

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου δεν κλείνει, διαβεβαίωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, διαψεύδοντας τις φήμες που είχαν προκύψει από συνέντευξη του άτυπου συμβούλου του, Γιάννη Σολδάτου.
Ο Κώστας Τζαβάρας απέφυγε να ασκήσει ευθέως κριτική στον Γιάννη Σολδάτο, λέγοντας ότι «καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του». Η υπόλοιπη συνέντευξη Τύπου περιστράφηκε γύρω από θέματα που αφορούν το σινεμά και «ταλανίζουν» εδώ και χρόνια τους κινηματογραφιστές, όπως ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να τηρηθεί ο κινηματογραφικός νόμος και τα τηλεοπτικά κανάλια να αποδίδουν το 1,5% στον κινηματογράφο. Παράλληλα, εκφράστηκε η ανάγκη να γυρίζονται ξένες ταινίες στην Ελλάδα, καθώς και η ανάγκη διεκδίκησης των από το 2006 οφειλών του Δημοσίου προς το Ε.Κ.Κ., από επιστροφή Φ.Π.Α. (έχει αποδοθεί ολοκληρωτικά στο Ε.Κ.Κ. μέχρι και το 2010 και συνεχίζεται η αποπληρωμή για το 2011).

Ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Κινηματογράφου, Γρηγόρης Καραντινάκης, ανακοίνωσε ότι έως το φθινόπωρο θα έχουν αποπληρωθεί τα χρέη του Κέντρου προς παραγωγούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους, εργαστήρια, τεχνικούς. Το διάστημα 2012-2013 δαπανήθηκαν 256.848 ευρώ για την ενίσχυση και προώθηση 43 ελληνικών ταινιών. Το 2013 εγκρίθηκε το ποσό του 1.123.000 ευρώ για την παραγωγή και ενίσχυση των ελληνικών ταινιών. Την περίοδο 2011-2013 η Ελλάδα συμμετείχε σε 374 διεθνή φεστιβάλ και 170 πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πρεσβείες, μουσεία, ιδρύματα και συλλόγους ομογενών.

Σε αυτό το διάστημα απονεμήθηκαν σε ελληνικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους 56 βραβεία. Στα αρνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν ήταν η πτώση των εισιτήριων στο πρώτο πεντάμηνο του 2013 κατά περίπου 22%.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...