Δες τους λόγους που “σ’αγαπούν” τα κουνούπια

Δες τους λόγους που
Κι αν αναρωτιέσαι γιατί κάθε φορά που κάθεσαι στο μπαλκόνι τα κουνούπια φαίνεται να σε προτιμούν και να σε τσιμπούν συνεχώς, ιδού τι πρέπει να γνωρίζεις για τα κουνούπια, το  “έργο” τους αλλά και πώς να προστατευτείς και ιδιαίτερα πώς να προστατέψεις τα παιδιά.

Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες τα κουνούπια ανιχνεύουν το θήραμά τους με βάση τη μυρωδιά και την ανάσα του και μάλιστα από απόσταση 50 μέτρων! Αυτό σημαίνει ότι η αναπνοή και η επιδερμίδα μας εκπέμπουν οσμές που τα κουνούπια αναγνωρίζουν και μας επισκέπτονται.

Το πρόβλημα είναι ότι τα κουνούπια είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα σε πολλές περιπτώσεις κυρίως διότι μπορεί να μεταφέρουν ιούς όπως αυτός του Δυτικού Νείλου, γι’ αυτό καλό είναι να προστατέψεις εσένα αλλά και τα παιδιά.

Πώς; Υπάρχουν αρκετοί φυσικοί και τεχνητοί τρόποι!

1.Αγάπησε τον ανεμιστήρα! Τα κουνούπια είναι κακοί “πιλότοι” και ο ανεμιστήρας τους χαλάει το έργο τους. Είτε όροφής είτε δαπέδου, δούλεψέ τον εντατικά ειδικά στο δωμάτιο του παιδιού αλλά φρόντισε να μην χτυπάει κατά πάνω του. Εξίσου αποτελεσματική είναι και η χρήση κλιματιστικού.

2.Τα κουνούπια προτιμούν να δρουν το σούρουπο και την αυγή. Οπότε, βάλε τα φιδάκια σου και τα εντομοαπωθητικά σου σε λειτουργία πριν πέσει το φως, με τα παράθυρα πάντα ανοιχτά ώστε να έχεις καλύτερα αποτελέσματα το βράδυ που θα πας για ύπνο.

3.Φόρα μακριά ρούχα. Χαλαρά, λεπτά υφάσματα, μακρυμάνικα μπλουζάκια και μακριά παντελόνια σε προστατεύουν από τα κουνούπια. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά και ειδικά τα βρέφη.

4.Απέφυγε τα έντονα αρώματα. Τα κουνούπια ελκύονται από το άρωμά σου, το αφρόλουτρο και άλλα τέτοια αρωματικά που χρησιμοποιείς. Ελκύονται όμως και από τον ιδρώτα αφού περιέχει τις περισσότερες μυρωδιές. Γι’ αυτό φρόντισε να κάνεις τακτικά μπάνια με αφρόλουτρο με ουδέτερο ή καθόλου άρωμα. Τα παιδικά σαμπουάν συνήθως είναι ουδέτερα.

5.Άναψε ένα κεράκι σιτρονέλας! Είναι το άρωμα που μισεί κάθε κουνούπι!

6.Απομάκρυνε κάθε πηγή στάσιμου νερού από το μπαλκόνι και το σπίτι: Αυτό σημαίνει όχι κουβάδες με νερά, όχι βρεμμένο γκαζόν, όχι σφουγγάρισμα και πότισμα το βράδυ, όχι πολλές υγρασίες στο μπάνιο, το αγαπημένο μέρος των κουνουπιών.

7.Βάλε ψιλές σίτες στα παράθυρα ώστε να εμποδίζεις τα κουνούπια να μπαίνουν στο σπίτι σου αλλά και κουνουπιέρα στο κρεβατάκι του μωρού.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...