Δεσμευμένη στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δηλώνει η Κομισιόν

Η Ευρώπη, τρέχει να κλείσει την αξιολόγηση, λόγω φόβου ακραίων εξελίξεων, το καλοκαίρι! H Κομισιόν είναι «δεσμευμένη» στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό, ξεκαθάρισε σήμερα, η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα Οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρντ.

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης, ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε πως στην Ευρώπη, «εργαζόμαστε εντατικά με τις ελληνικές Αρχές και τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης». Με τις Βρυξέλλες, να βλέπουν το «ατύχημα» που μπορεί να συμβεί, αν οι εκκρεμότητες του ελληνικού προγράμματος δεν κλείσουν, μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, η ίδια, προσέθεσε ότι το Eurogroup της προηγούμενης  εβδομάδας κατέγραψε τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά, πάνω στα οποία συνεχίζονται οι συζητήσεις.

Μπορεί τα γερμανικά μέσα να επαναφέρουν το σχέδιο Σόιμπλε, για Grexit μέσα στο καλοκαίρι, αλλά η Κομισιόν, θέλει να κλείσει το ταχύτερο την αξιολόγηση, για να μην διασπαστεί! Με το Βερολίνο, να παραμένει στην σκληρή γραμμή της μηδενικής υποχώρησης, για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και της εκ των ουκ άνευ, συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, όμως η Έκθεση του Ταμείου που διέρρευσε και χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος ως, εξαιρετικά μη βιώσιμο, φαίνεται να δυσκολεύει την συμφωνία.  

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κυρία Μπράιτχαρντ σχολίασε, πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), για να προσθέσει ότι «η Ευρώπη, έχει λάβει σαφείς δεσμεύσεις να στηρίξει την Ελλάδα με πρόσθετα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος, εφόσον κριθεί αναγκαίο και υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις».

Η θέση των Βρυξελλών, είναι ότι  Ελλάδα και  Ευρώπη έχουν συμφωνήσει σε μία «φιλόδοξη» και «αξιόπιστη» ατζέντα μεταρρυθμίσεων, καθώς και σε μία αντίστοιχη δημοσιονομική πορεία κατά τη διάρκεια του προγράμματος και αυτό «αντικατοπτρίζει τις δεσμεύσεις», για την εφαρμογή των οποίων εργάζεται η Ελλάδα.

Τέλος, η ίδια, επανέλαβε την θέση- απάντηση στην έκθεση του ΔΝΤ, που εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ESM, πως πλέον δεν υπάρχει «κανένας λόγος για κινδυνολογία γύρω από την αξιολόγηση της κατάστασης της οικονομίας ή του χρέους στην Ελλάδα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...