Δηλώσεις Αλ. Τσίπρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Δηλώσεις Αλ. Τσίπρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η Ελλάδα πρότεινε να βρεθούν νέοι ίδιοι πόροι, χωρίς επιβάρυνση των πολιτών, για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ), ενώ
διαφώνησε ριζικά με την αύξηση της εθνικής συγχρηματοδότησης για την ΚΑΠ από το 20% στο 30%.

Για δύο δύσκολες μέρες συζητήσεων πάνω σε κορυφαία θέματα της Ευρωπαίκής Ένωσης, έκανε λόγο στην αρχή των δηλώσεών του ο πρωθυπουργός.
«Δυστυχώς», όπως ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, «σε όλα αυτά τα μεγάλα ζητήματα που συζητήσαμε αυτές τις δύο μέρες, δεν ελήφθησαν ουσιαστικές αποφάσεις». Ενώ έκανε λόγο για ατολμία και απουσία συνοχής εκ μέρους της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Είχαμε μια πολύ δύσκολη συζήτηση για τα θέματα της Ε.Ε.», είπε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου.

Δυστυχώς σε όλα τα μεγάλα ζητηματα, ουσιαστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν, επεσήμανε ο πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε πως υπάρχει περίπτωση οι αποφάσεις να παραπεμφθούν στις καλενδες.

Έκανε δε, λόγο για αντιδράσεις από δυνάμεις που θέλουν λιγότερη Ευρώπη, επισημαίνοντας τον κίνδυνο της ανόδου της Ακροδεξιάς.

Μιλώντας για άτολμες αποφάσεις που ρίχνουν νερό στο μύλο των ευρωσκεπτικιστών, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν ειναι δυνατό να μην βρούμε τρόπους για να εξασφαλίσουμε πόρους για την ανάπτυξη χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες μας.

Ειδικά για τους αγρότες σημείωσε ότι δεν μπορεί η πολιτική της Ευρώπης να τους ζητά περισσότερα και να τους δίνει λιγότερα.

Συμπλήρωσε πως υπάρχει περίπτωση οι αποφάσεις να παραπεμφθούν στις καλενδες. Έκανε δε, λόγο για αντιδράσεις από δυνάμεις που θέλουν λιγότερη Ευρώπη, επισημαίνοντας τον κίνδυνο της ανόδου της Ακροδεξιάς. Μιλώντας για άτολμες αποφάσεις που ρίχνουν νερό στο μύλο των ευρωσκεπτικιστών, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν ειναι δυνατό να μην βρούμε τρόπους για να εξασφαλίσουμε πόρους για την ανάπτυξη χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες μας. Ειδικά για τους αγρότες σημείωσε ότι δεν μπορεί η πολιτική της Ευρώπης να τους ζητά περισσότερα και να τους δίνει λιγότερα.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/349030-Deloseis-Al-Tsipra-meta-ten-oloklerose-ton-ergasion-toy-Eyropaikoy-Symboylioy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...