Άρθρο: Λίλα Σταμπούλογλου Πηγή: Protagon.gr

«Όποια δυσκολία και απώλεια κι αν ζήσαμε το τελευταίο διάστημα πρέπει να προσπαθήσουμε την ξεπεράσουμε και να συνεχίσουμε τη ζωή μας παρά τον πόνο και τη λύπη»: Δημήτρης Καρακώστας, ετών 18. Aρίστευσε στις Πανελλαδικές, με 18.700 μόρια, δύο μήνες αφότου έχασε και τους δύο γονείς του από την Covid-19  Λίλα Σταμπούλογλου 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, 21:08 Δημήτρης Καρακώστας, ετών δεκαοκτώ. Ο προβολέας ήρθε μπροστά του όταν αρίστευσε στις Πανελλαδικές, με 18.700 μόρια.  Αλλά όχι, δεν ήρθε μόνο γι΄αυτό. Ήρθε για να φωτίσει την ιστορία πίσω του.

Όταν υπάρχει ιστορία πίσω, δύσκολη και πονεμένη, η επιτυχία γίνεται ακαταμάχητη. Το κατόρθωμα αποκτά βάθος και επίπεδα, και το μπράβο που δέχεται ο επιτυχών εμπεριέχει συναίσθημα. Δεν είναι ξερό, τυπικό και φευγαλέο. Είναι ένα μπράβο που το δίνεις μέσα από την καρδιά σου. Το τυλίγεις με χρυσή κορδέλα και το προσφέρεις τελετουργικά. Αυτό το μπράβο δώσαμε στον δεκαοκτάχρονο από τη Ναύπακτο. Ίσως τα μάτια μας να δάκρυσαν και λίγο, καθώς τον ακούγαμε να εξιστορεί την απώλεια και την επιτυχία του, στις διάφορες εκπομπές που τον φιλοξένησαν τις τελευταίες ημέρες. Η ιστορία του είναι σε γενικές γραμμές ήδη γνωστή: Ο Δημήτρης έχασε και τους δύο γονείς από κορονοϊό, με διαφορά εικοσιπέντε ημερών.

Τους έχασε πριν δύο μήνες. Τη στιγμή που ένας μαθητής στην ηλικία του, ξεκινά να μετρά αντίστροφα για τις Πανελλαδικές. Τη στιγμή που δεν πρέπει να απασχολεί το μυαλό του τίποτα, γιατί όλο του το είναι πρέπει να αφοσιωθεί στον στόχο.  Remaining Time-0:29 Fullscreen Unmute Η ζωή, βέβαια, έχει άλλα σχέδια, ενίοτε. Σε βγάζει από την πορεία, και καμία φορά σε εκτροχιάζει. Το βαγόνι σου φέρνει τούμπες και σέρνεται σ’ ένα χωράφι με αγριόχορτα. Κι εσύ έχεις πεταχτεί δεκαπέντε μέτρα, μακριά, πληγωμένος. Μα, πώς; Πώς είναι δυνατόν να μαζέψεις αμέσως τα κομμάτια σου και να σηκωθείς; Να επαναφέρεις το βαγόνι στις ράγες και να πας να δώσεις εξετάσεις; Και να αριστεύσεις κιόλας! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...