Δημήτρης Σταμάτης:«Ήρθαμε για να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό»

Ο υποψήφιος με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, παραχώρησε συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Άποψη», στον δημοσιογράφο Θεοδόση Παπανδρέου και δημοσιεύτηκε σήμερα 2 Μαΐου 2012 στον διαδυκτιακό τόπο της εφημερίδας:  http://www.iapopsi.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=7235:irthame-gia-na-anatrepsoume-to-politiko-skiniko :

«Ήρθαμε για να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό»

            Έκανε το μεγάλο βήμα και απομακρύνθηκε από την ασφαλή στέγη της ΝΔ για κάτι που πίστευε. Και κάπου στο δρόμο του βρέθηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο Δημήτρης Σταμάτης, συστρατεύθηκε με στόχο να βγει η χώρα από τα δεσμά του Μνημονίου. 

Συνέντευξη στον Θεοδόση Παπανδρέου

Πόσο αληθινό είναι το δίλημμα Μνημόνιο ή χρεοκοπία;

Μετά από δυο χρόνια μνημονίου η Ελλάδα δεν έχει ακόμα αποφύγει τη χρεοκοπία. Αυτό αποδεικνύει ότι ήταν εξαρχής ψευτοδίλημμα. Στο μεσοδιάστημα όμως διαλύθηκε η παραγωγική βάση της οικονομίας, καταστράφηκαν ζωές ανθρώπων, εκχωρήθηκε εθνική κυριαρχία. Ζήσαμε στιγμές εθνικής ταπείνωσης. Η ανεργία ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο, απαξιώθηκαν περιουσίες, καταστράφηκαν τα όνειρα δυο γενιών Ελλήνων. Πόσο θράσος μπορεί να έχει κάποιος που δεν βλέπει όλα αυτά και επιμένει να μιλά για τους κινδύνους της χρεοκοπίας; Πόσο ακόμα θα επενδύσουν στην τρομοκράτηση του κόσμου για να προωθήσουν λύσεις που δεν αποδίδουν, αλλά βυθίζουν ακόμα περισσότερο τη χώρα στην ύφεση και στην ανεργία; Το μνημόνιο ήταν καταστροφή για τη χώρα και πρέπει το ταχύτερο να απεμπλακούμε από αυτό.

Η αυτοδυναμία -λίγες ώρες πριν την κάλπη- φαντάζει απίθανη για οποιοδήποτε κόμμα. Λέτε ναι στον σχηματισμό μίας κυβέρνησης συνεργασίας; Και εάν ναι, υπό ποιους όρους;

Οι όροι μας είναι ξεκάθαροι: Απεμπλοκή από το μνημόνιο. Ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Ο κάθε Τόμσεν και ο κάθε Ράιχενμπαχ θα μπεί στη θέση του, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται στην Ελλάδα. Συζήτηση με τους εταίρους μας για τους όρους βοήθειας σε νέα βάση. Θα ξεκινήσουμε διαδικασία αναζήτηση ευθυνών για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Δεν μπορεί να έχουν καταστραφεί ζωές ανθρώπων και να μην πληρώσει κανείς γι’ αυτό. Θα επιβάλλουμε ένα δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο. Το μέλλον της Ελλάδα είναι υπόθεση των Ελλήνων, όχι των διεθνών τραπεζιτών και των γραφειοκρατών της ΕΕ.

Πως κρίνετε την προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη και της κόρης του Αρετής; Ξεκίνησε όντως η κάθαρση του πολιτικού συστήματος ή έχουμε απλά να κάνουμε με ένα προεκλογικό «πυροτέχνημα»; 

Αυτό θα φανεί στην πορεία. Ελπίζω να μην αποδειχτεί πυροτέχνημα και να φτάσει η κάθαρση ως το τέλος. Όχι μόνο για τον Τσοχατζόπουλο, αλλά για κάθε πτυχή δημόσιου βίου. Την ώρα που καταστρέφονται οι ζωές των Ελλήνων είναι αδιανόητο να αναδύεται από παντού μια μπόχα σήψης και διαφθοράς. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνονται πλέον ανεκτά. Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο.

Κύριε Σταμάτη προέρχεστε από την περιφέρεια. Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εκεί ο κόσμος; Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει; 

Τα προβλήματα είναι παντού ίδια. Πρώτο και σημαντικότερο η ανεργία. Δεύτερο βασικό είναι οι υποδομές. Το δικό δίκτυο, τα μικρά έργα που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των ανθρώπων. Είναι επίσης οι δομές κοινωνικής στήριξης της εργαζόμενης οικογένειας. Αυτά θα είναι και οι προτεραιότητες των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ενός κινήματος λαϊκής βάσης που ήρθε για να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό που οδήγησε τη χώρα στην ταπείνωση και την παρακμή.

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...