Δημοπρασία βιβλίων, χειρογράφων, εγγράφων και χαρακτικών, μεταξύ των οποίων και ο όρκος του Θ. Κολοκοτρώνη!

Δημοπρασία βιβλίων, χειρογράφων, εγγράφων και χαρακτικών, μεταξύ των οποίων και ο όρκος του Θ. Κολοκοτρώνη!

Η επόμενη δημοπρασία βιβλίων, χειρογράφων, εγγράφων και χαρακτικών του Οίκου Βέργου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, στο ξενοδοχείο Athens Plaza (6:00 μ.μ.).

Δημοπρατούνται 539 συνολικά σπάνια έργα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν:

•    Μια χειρόγραφη καταγραφή της συμμετοχής των Ιωαννιτών στην εκστρατεία του Morosini με μοίρα οκτώ πλοίων υπό τον J.J.von Herberstein (1686-1687).

•    Ο όρκος του Θ.Κολοκοτρώνη και των μελών της Πελοποννησιακής Γερουσίας να ενεργήσουν από κοινού για την σωτηρία της πατρίδος και να αφήσουν κατά μέρος τα προσωπικά τους συμφέροντα, με τις υπογραφές τους (16.10.1822).

•    Λεύκωμα με 26 πρωτότυπες φωτογραφίες του σημαντικότερου φωτογράφου των Α΄ Ολυμπιακών Αγώνων Alb.Meyer. Ένα από τα 9 σωζόμενα λευκώματα που προσέφερε ως δώρο σε προσωπικότητες.

•    Τόμος με 29 (από τις 67) χαλκογραφίες από το Civitatum aliquot insigniorum et locorum magis munitorum exacta delineatio του D.Bertelli (Βενετία 1574), στις οποίες έχει προστεθεί μια εξαιρετικά σπάνια απεικόνιση της ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

•    Ένα αντίτυπο του έργου «Aya Sofia, Constantinople» (Λονδίνο,1852), με 25 λιθογραφίες χαραγμένες σε σχέδια του αρχιτέκτονα G.Fossati, που οργάνωσε τις εργασίες αποκατάστασης του μνημείου (1847-1849).

•    Ο μεγάλος χάρτης της Ευρώπης που σχεδίασε ο Άνθιμος Γαζής (Βιέννη,1801), του οποίου δεν είναι γνωστό παρά ένα μόνον άλλο αντίτυπο!

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITISMOS/355529-Demoprasia-biblion-cheirographon-eggraphon-kai-charaktikon-metaxy-ton-opoion-kai-o-orkos-toy-TH-Kolokotrone ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...