Δημοσκόπηση: Πρωτιά Καμίνη, «σφάζονται» Νικήτας, Άρης, Κασιδιάρης και Σακελλαρίδης

Δημοσκόπηση: Πρωτιά Καμίνη, «σφάζονται» Νικήτας, Άρης, Κασιδιάρης και Σακελλαρίδης
Προβάδισμα του νυν δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, σφοδρό «γαλάζιο» εμφύλιο και σκληρή μάχη για τέσσερις βγάζει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για το Δήμο Αθηναίων, που διεξήχθη από το ειδησεογραφικό site theTOC.gr και τη Metron Analysis.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου, ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης προηγείται ξεκάθαρα με 20%, ενώ για τη δεύτερη θέση μαίνεται ο «γαλάζιος» εμφύλιος ανάμεσα σε Νικήτα Κακλαμάνη και Άρη Σπηλιωτόπουλο, με οριακό προβάδισμα του πρώτου (14% έναντι 13%).

Ακολουθούν στην τέταρτη θέση ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής (11%) και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 10% -μια εικόνα, που προϊδεάζει για σκληρή μάχη ανάμεσα στους τέσσερις για το ποιος θα περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ακολουθούν οι: Νίκος Σοφιανός: 6%, Βασίλης Καπερνάρος: 5%, Γιώργος Αμυράς: 5%, Άλλος: 1%, Άκυρο-Λευκό: 3%, Αποχή: 3%, Αναποφάσιστοι: 7%, Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ 2%.

Παράσταση νίκης

Παρά το σαφές προβάδισμα Καμίνη, πάντως, η παράσταση νίκης δίνει «ισοπαλία» ανάμεσα στο νυν δήμαρχο και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Τα ποσοστά και για τους δύο είναι 17%, και ακολουθούν: Ηλίας Κασιδιάρης με 13%, Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 10%, Νικήτας Κακλαμάνης με 10%, «άλλος» με 3%. Το 30% δηλώνει ότι «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

Υψηλή είναι και η πρόθεση συμμετοχής των ψηφοφόρων της Αθήνας στις εκλογές, καθώς το 87%  δηλώνει ότι «σκέφτεται να πάει να ψηφίσει».

Θετικές – αρνητικές γνώμες

Ανεξαρτήτως πρόθεσης ψήφου, στις δημοτικότητες των υποψηφίων είναι ενδιαφέρον ότι οι αρνητικές και μάλλον αρνητικές γνώμες είναι πολύ υψηλότερες από τις θετικές για τους περισσότερους υποψηφίους.

Και εδώ, πάντως, προηγούνται ο Νικήτας Κακλαμάνης (με θετικές και μάλλον θετικές γνώμες 39%) και ο Γιώργος Καμίνης (39%). Στην τρίτη θέση είναι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 36%, στην τέταρτη ο Βασίλης Καπερνάρος και ο Γιώργος Αμυράς με 31% αμφότεροι και ακολουθούν ο Νίκος Σοφιανός με 25% και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 20%.

Η έρευνα της Metron Analysis διεξήχθη στο διάστημα 12-13/02/2014 σε δείγμα 801 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω, κατοίκους και ψηφοφόρους του Δήμου Αθηναίων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...