Δημοψηφίσματα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης απαιτεί ο νέος πλανητάρχης

Το ζήτημα έθεσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι η Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη και Ευρωζώνη θα έχουν σύντομα την τύχη της Σοβιετικής Ένωσης

Δημοψηφίσματα, για να μιλήσει ο λαός, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης απαιτεί ο νέος πλανητάρχης, Ντόναλντ Τραμπ, όπως ακριβώς συνέβη στη Βρετανία.

Στο μεταξύ, στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις του Τεν Μάλοκ, καθηγητή και συγγραφέα που επελέγη από τον Αμερικανό Πρόεδρο για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Το όλο θέμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, το μέλλον του ευρώ, το μέλλον της Ε.Ε., εντός ή εκτός θα κριθεί από τις κάλπες. Προσωπικά θα ήθελα να δω περισσότερες χώρες να κάνουν δημοψηφίσματα όπου οι πολίτες αυτών των χωρών θα λάβουν δημοκρατικές αποφάσεις για τα δικά τους αισθήματα προς μια Ευρωπαϊκή Ένωση της μιας ή της άλλης μορφής”, είπε.

Ακόμα, ο Τεν Μάλοκ προβλέπει άμεση “αποσύνθεση” της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβεβαιώνοντας πως η αποχώρηση της Βρετανίας δεν είναι παρά μονάχα το πρώτο βήμα.

«Αν δείτε την Ευρώπη, μπορείτε ήδη σχεδόν να βάλετε δύο γράμματα μπροστά από τη λέξη exit», είπε με νόημα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με ένα απόσπασμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

sfgsdg

Ο Αμερικανός διπλωμάτης επανέλαβε επίσης στη συνέντευξη αυτή ότι κατά την άποψή του το ευρώ είναι «ένα λανθασμένο πείραμα» και ότι αν αυτός εργαζόταν σε επενδυτική τράπεζα «θα στοιχημάτιζε εναντίον του». Την ίδια δήλωση είχε κάνει στα τέλη του περασμένου μήνα στο δίκτυο BBC, όπου είχε δηλώσει πως «πως σκοπεύει να είναι «short» στο ευρώ για το 2017 (χρηματιστηριακή ορολογία για τη στάση που τηρεί ένας επενδυτής όταν πιστεύει ότι ένα asset θα χάσει την αξία του)».

«Το συγκεκριμένο νόμισμα δεν είναι απλώς σε ύφεση αλλά έχει πραγματικό πρόβλημα και πιστεύω πως θα καταρρεύσει μέσα στον επόμενο ένα με ενάμισι χρόνο», συμπλήρωσε ο Μάλοκ μιλώντας στο BBC, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι δεν είναι ο μόνος που έχει αυτές τις απόψεις. «Υπάρχει ένας οικονομολόγος (σσ. ο Τζόζεφ Στίγκλιτζ),  ο οποίος έχει γράψει ολόκληρο βιβλίο για το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πλήρης συνέντευξη θα δημοσιευτεί το Σάββατο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...