Δημ.Συμβούλιο Ναυπακτίας:Eν τέλη….συζητήθηκε.Βίντεο

001

Ούτε μια συγγνώμη από τη δημοτική αρχή.

Λεφτά υπάρχουν.

Ο Ναυπάκτιος πολίτης κλήθηκε να πληρώσει 8.500 ευρώ επιπλέον καπέλο για την εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του δήμου Ναυπακτίας,αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό να ακουστεί ίσως μια τυπική συγγνώμη από την πλευρά της δημοτικής αρχής,η οποία αρνούμενη την

 

   Νέος πρόεδρος Χ.Σικώλας

πολιτική ευθύνη μετέφερε το μερίδιο ευθύνης στον υπάλληλο που είχε επιφορτιστεί με την υποχρέωση αυτή,διατάσσοντας Ε.Δ.Ε  από τον γ.γ αποκεντρωμένης διοίκησης ο οποίος και θα ορίσει αρμόδιο υπάλληλο.Αυτά ελέγχθησαν από τα χείλη του δημάρχου,από τον οποίο σίγουρα θα περιμέναμς έστω και την ύστατη ώρα μια τυπική συγγνώμη.

Ο Α.Κοτσανάς,μίλησε για επιπλέον χρήματα που θα φύγουν από τις τσέπες των πολιτών,προσθέτοντας σε αυτά και την γνωστή υπεξαίρεση της Χάλκειας ανεβάζοντας έτσι το τελικό ποσό στις 30.000 ευρώ.

Ο Θ.Παπαθανάσης ανέφερε ότι δεν λειτουργούν ούτε τα αυτονόητα,αφού ξεκινά το έτος με τραγικά συμβάντα όπως αυτό των τελών κυκλοφορίας.Υπάρχει είπε έλλειψη αξιοπιστίας από την πλευρά του δήμου και ανυπαρξία σε όλα τα ζητήματα.Ανέφερε κλείνοντας ότι για τοο θέμα των τελών θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες χωρίς να διευκρινίζει κάτι περισσότερο.

Ο Γ.Γούλας ανέφερε ότι λόγω που το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα,ζητείται το κεφάλι επί πίνακι του αρμόδιου υπαλλήλου,ενώ σε άλλες περιπτώσεις που δεν υπάρχει δημοσιότητα δεν αναζητούνται οι ανάλογες ευθύνες.Σε γειτονικούς δήμους είπε υπάρχει ειδικό λογισμικό για τις υποχρεώσεις (τέλη,ασφάλεια,σέρβις κλπ) όλων των αυτοκινήτων του δήμου.

Ο Κ.Καρακώστας μίλησε για το φαινόμενο της κυκλικής εναλλαγής (rotation),των υπαλλήλων οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντας τα οποία είναι άγνωστα με τις δυνατότητές τους.Ο δήμαρχος είπε έχει την εμπιστοσύνη του στους υπαλλήλους τους οποίους κατατάσει σε δικούς του και ξένους.Δεν μπορούνμ οι ευθύνες είπε να περιοριστούν μόν στους υπαλλήλους.Ήρθατε ως παράταξη να διοικήσετε το δήμο και δεν τους έχετε εμπιστοσύνη.Ότι καλό γίνετε το κάνετε εσείς.Ότι κακό φταίνε οι υπάλληλοι.Ο τρόπος που διοικείτε κατάληξε,σας έφερε σ’αυτό το αποτέλεσμα.

Όσα είδαμε και ακούσαμε από το δημοτικό συμβούλιο.

-Με αλλαγή στο προεδρείο το δημοτικό συμβούλιο.Ο νέος πρόεδρος (Χ.Σικώλας) ήταν από πολύ νωρίτερα στην αίθουσα και φρόντιζε μέχρι και για τη θέρμανση του χώρου.Σωστός οικοδεσπότης σας λέω.

-Δεν μπορούσε το μάτι μου να συνηθίσει τον Π.Πατούχα στα κάτω έδρανα.Καθισμένος στην πίσω σειρά,μπροστά του είχε άλλον ένα διωγμένο τον Χ.Σαλαμούρα,ο οποίος φαινόταν βαρύς και ασήκωτος σαν κάτι να τον απασχολούσε.Άλλωστε δεν είναι και λίγο να πιάνεις τα άκρα από τη θέση που κατείχες λίγο καιρό πριν.

-Μπροστά και ο Π.Παναγόπουλος στη θ’εση του Ν.Χαλαζιά που είχε πιάσει την άλλη πίσω γωνία.Έξω αριστερά έπαιζε ο Χαλαζιάς χθες με έξω δεξιά τον Δούρο.Μπροστά δεξιά ο ταχύτατος Σαλαμούρας.

-Τα τέλη τελικά συζητήθηκαν όπως αναμενόταν,αλλά μια συγγνώμη δεν ακούστηκε.Ο δήμαρχος θα μπορούσε να την πει,εξ ονόματος της πολιτικής διοίκησης.

-8500 ευρώ είναι το επιπλέον κόστος που κλήθηκε να πληρώσει ο δήμος για τα τέλη.Υπολογίστε και τις 21.000 ευρώ που υπεξειρέθηκαν από την Χάλκεια με τη γνωστή υπόθεση του υπαλλήλου που παρακρατούσε τα χρήματα αυτά και το συνολικό ποσό έφτασε τις 30.000 ευρώ.Καθόλου λίγα τα χρήματα σε περίοδο βαθιάς ύφεσης ,όπου και το τελευταίο σέντ μετράει.

-RotationΜάθαμε και αυτό το φαινόμενο δια στόματος Καρακώστα φυσικού στο επάγγελμα.Πολύ σχετικός ο όρος μ’αυτόν.Συνέδεσε το φαινόμενο της κυκλικής κίνησης των υπαλλήλων του δήμου οι οποίοι μετακινούνται από θέση σε θέση δίχως να κατέχουν το αντικείμενο.Φανταστείτε να κληθώ στο σχολείο είπε ο Καρακώστας να διδάξω αγγλικά.

Φαντάσου Κώστα να σε καλούσε ο διευθυντής να διδάξεις γυμναστική.Εκεί πάντως που θα τα πήγαινες τέλεια και θα έβαζες γυαλιά θα ήταν το μάθημα της οικιακής οικονομίας (γνωστός νοικοκύρης ο Κώστας).

Ολοκληρώνοντας να πούμε ότι το νέο έτος μπήκε αισιόδοξα και με πολύ χρήμα αφού λεφτά υπάρχουν.Σύμφωνα με τον Ανδρέα Κοτσανά το ταμειακό υπόλοιπο βρισκόταν στις 31/12/2012 στα 4 εκατ.ευρώ ενώ χθες 21/1/2013 στις 16:30 το απόγευμα στα 4.531.000 ευρώ.ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Δείτε το βίντεο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...