Διάκριση για ελληνική ταινία στη Βενετία

Διάκριση για ελληνική ταινία στη Βενετία
Βραβεύτηκαν οι «Τίτλοι Τέλους» του Γιώργου Ζώη


 

Μια ελληνική ταινία απέσπασε το βραβείο «European Film Awards 2012», για την καλύτερη μικρού μήκους ταινία στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Με το βραβείο τιμήθηκε η ταινία «Τίτλοι Τέλους», του σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη. Στην ταινία με διάρκεια 11 λεπτών δεν πρωταγωνιστεί ηθοποιός αλλά ο θεατής παρακολουθεί πλάνα από σκηνές πραγματικές. Ο 30χρονος Ζώης γύρισε την ταινία με δικά του χρήματα αφού, όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική, προτίμησε η σχετική επιχορήγηση της ΕΡΤ να δοθεί σε κάποιο νέο σκηνοθέτη που κάνει τώρα ξεκίνημα στην καριέρα του.

Ο Γιώργος Ζώης είχε σκηνοθετήσει το 2011 το σποτάκι για την Μπιενάλε της Αθήνας, η προβολή του οποίου είχε απαγορευτεί από την ΕΡΤ.


{youtube}7s2_p8A3NHo{/youtube}

Το «Τίτλοι Τέλους» θα προβληθεί στις 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των προβολών του 18ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», που θα διαρκέσει από τις 19 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το «Χρυσό Λιοντάρι» του Φεστιβάλ κέρδισε ο νοτιοκορεάτης  σκηνοθέτης Κιμ Κι Ντουκ, με την ταινία «Pieta», την ιστορία ενός μοναχικού, αδίστακτου 30άρη που απειλεί μικροεπιχειρηματίες, οι οποίοι χρωστάνε σε αδίστακτους τοκογλύφους.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...