Διαγωνισμός επιλογής εργοληπτικής επιχείρησης για την κατασκευή του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση νέας γέφυρας μικτής κατασκευής στον Κλειτόριο ποταμό, που συνδέει την Κλειτορία με την Τρίπολη του Δήμου Καλαβρύτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας ανακοινώνεται διαγωνισμός για την επιλογή εργοληπτικής επιχείρησης για την κατασκευή του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση νέας γέφυρας μικτής κατασκευής (μεταλλικός σκελετός με πλάκα καταστρώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα εδραζόμενης σε θεμέλια από οπλισμένο σκυρόδεμα), στον Κλειτόριο ποταμό, που συνδέει την Κλειτορία με την Τρίπολη του Δήμου Καλαβρύτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», προϋπολογισμού: 250.000,00 € (αρ. πρωτ. Δ3β/19/3-Π/4-2-2013 με ΑΔΑ ΒΕΥΦ1-6ΟΥ (Ορθή επανάληψη στις 19-2-2013 με ΑΔΑ ΒΕΤ41-ΠΘΚ) απόφαση έγκρισης διάθεσης πίστωσης του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων).

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τη διαδικασία του άρθρου 3 παρ. γ του Ν. 3669/08 υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 28 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 35 του Ν. 4053/2012 και ειδικότερα το άρθρο 125 του Ν. 3669/08. Συγκεκριμένα θα εφαρμοσθεί η διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού μετά όμως από ανακοίνωση (στο ΤΕΕ, στον ΣΑΤΕ, στον τοπικό Σύλλογο Εργοληπτών και σε μια τοπική ημερήσια εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας) και κατάθεση προσφορών, ώστε να εξασφαλιστεί η δημοσιοποίηση, η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα της ανάθεσης, για λόγους κατεπείγουσας ανάγκης οφειλομένης σε γεγονότα απρόβλεπτα όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για την ανοικτή διαδικασία με δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού.

Το απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου 2012 κατέρρευσε η κεντρική γέφυρα στον Κλειτόριο ποταμό που συνδέει την Κλειτορία με τα γύρω χωριά, την Τρίπολη και την Αθήνα. Μετά από αυτό η πρόσβαση από και προς την Κλειτορία, γίνεται από τη διαδρομή: Παγκραταίικα Καλύβια-111 Εθνική Οδός-Φίλια-Λευκάσιο-Κλειτορία.

Η Κλειτορία πλέον είναι αποκλεισμένη και αποκομμένη από τα γύρω χωριά Κρινόφυτα, Λυκούρια, Παγκράτι, την 111 Εθνική Οδό, την Τρίπολη και την Αθήνα και η πρόσβαση σε αυτά γίνεται μέσω νέας μικρής παρακαμπτήριας οδού που δεν πληρεί καμία τεχνική ή άλλη προδιαγραφή ασφαλείας και τμήματος του επαρχιακού οδικού δικτύου με σημαντικά μεγαλύτερο χρόνο διαδρομής ο οποίος αποτελεί κρίσιμο παράγοντα ιδιαίτερα στις μετακινήσεις των μικρών μαθητών και των ασθενών του Κέντρου Υγείας.

Η Δημοτική Ενότητα Κλειτορίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με το υπ’ αρ. 544/29-1-2013 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Προκειμένου να αποκατασταθεί η επικοινωνία με την αποκομμένη Κλειτορία και να επανέλθει η οικονομική και κοινωνική ζωή στην ομαλότητα όπως ήταν πριν τη φυσική καταστροφή που έπληξε την περιοχή απαιτείται η κατεπείγουσα κατασκευή νέας γέφυρας χωρίς τήρηση των προθεσμιών που επιβάλλουν οι διαγωνισμοί με ανοικτή διαδικασία και δημοσίευση προκήρυξης.

Οι προδιαγραφές του έργου είναι μονοσήμαντα καθορισμένες από την προμελέτη και τα λοιπά τεύχη του διαγωνισμού (τεχνική περιγραφή, τιμολόγιο, ΕΣΥ, κλπ.). Πρόκειται για γέφυρα μικτής κατασκευής (μεταλλικός σκελετός με πλάκα καταστρώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα εδραζόμενη σε θεμέλια από οπλισμένο σκυρόδεμα),ενός ανοίγματος 26 μ. και πλάτους 9 μ.

Παραλαβή-Κατάθεση προσφορών: 21-03-2013,    ημέρα: Πέμπτη   ώρα 09.30 π.μ.

Η παραλαβή των προσφορών θα γίνει στα γραφεία της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΧΑΪΑΣ, Αλ. Παπαδιαμάντη 14 & Αρέθα, Πάτρα.

Τεύχη θα διατεθούν από 15-03-2013 έως 20-03-2013.

Η Προσφορά θα είναι με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης.

Κριτήριο για τη διαπραγμάτευση και την ανάθεση της σύμβασης είναι η χαμηλότερη τιμή προσφοράς. Η οικονομική προσφορά αποτελεί τη δεσμευτική προσφορά κάθε ενδιαφερομένου.

Γίνονται δεκτές Ε.Ε. εγγεγραμμένες στο ΜΕΕΠ εφόσον ανήκουν στην Α2, 1η και 2η τάξη για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ.

  • Προσκόμιση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής ποσού 4.065,05 € και όλα τα λοιπά δικαιολογητικά συμμετοχής, όπως προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.
  • Εντός δέκα (10) ημερών από την κατάθεση της προσφοράς και την ανακήρυξη του μειοδότη, ο Ανάδοχος α) θα προσκομίσει την εγγυητική επιστολή Καλής Εκτέλεσης σύμφωνα με το άρθρο 35 του Ν.3669/08 και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υπογραφής της σύμβασης και β) θα προσκομίσει την μελέτη εφαρμογή της γέφυρας υπογεγραμμένη από πολιτικό μηχανικό 15ετούς εμπειρίας τουλάχιστον σε ανάλογα έργα ή από κάτοχο μελετητικού πτυχίου στην κατηγορία 8 (στατικές μελέτες) τάξης Β΄ ή Γ΄ του Ελληνικού Μητρώου Μελετητών ή του Μητρώου Εταιριών / Γραφείων  Μελετών του άρθρου 39 του ν. 3316/05 και του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπεται σ΄ αυτό.
  • Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω ο μειοδότης κηρύσεται έκπτωτος και καλείται ο αμέσως επόμενος σε σειρά μειοδοσίας εργολήπτης.
  • Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι δύο (2) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και οι Ε.Ε. θα πρέπει να μελετήσουν τους όρους της Ε.Σ.Υ.
  • Παράταση δεν θα δοθεί.
  • Η κατάθεση της προσφοράς αποτελεί αμάχητο τεκμήριο ότι ο εργολήπτης έλαβε υπόψη του πλήρως τα στοιχεία της μελέτης (Τιμολόγιο – ΕΣΥ, Τεχνική Περιγραφή κ.λ.π.), γνωρίζει σαφώς τις τοπικές συνθήκες κατασκευής του έργου, και έχει πλήρως τη δυνατότητα χρονικά και έντεχνα να κατασκευάσει το έργο, υποχρεωτικά εντός του συμβατικού χρόνου περαίωσης.
  • Ο μειοδότης θα οργανώσει αναλόγως τα συνεργεία και τις βάρδιες εργασίες τόσο επί τόπου του έργου όσο και στο εργοστάσιο κατασκευής των μεταλλικών τμημάτων ώστε η κατασκευή και τοποθέτηση της νέας γέφυρας και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας να γίνει σε εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα.

H παρούσα συνοδεύεται από τα λοιπά τεύχη του διαγωνισμού τα οποία είναι Τεχνική Περιγραφή, Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων (ΕΣΥ), Τιμολόγιο Μελέτης, Προϋπολογισμό μελέτης  & Έντυπο Προσφοράς Έκπτωσης.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...