Διαδηλώσεις κατά του Τραμπ από την Ευρώπη ως την Αυστραλία (Φωτογραφίες)

Οι γυναίκες του πλανήτη ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Εκατοντάδες διαδηλώσεις γίνονται σήμερα σε πολλές χώρες για να διαμαρτυρηθούν εναντίον όσων έχει πει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ για τις γυναίκες αλλά και για υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις μειονότητες.

1

Χιλιάδες γυναίκες βγήκαν σήμερα στους δρόμους των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων αλλά και σε πολλές ασιατικές πρωτεύουσες, για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως “Ειδική σχέση, απλώς πείτε όχι” ή “Παλιογυναίκες, ενωθείτε” (σ.σ. από τον χαρακτηρισμό “nasty woman” που είχε χρησιμοποιήσει ο Τραμπ για τη Χίλαρι Κλίντον), οι διαδηλώτριες στο Λονδίνο συγκεντρώθηκαν εξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Γκρόσβενορ Σκουέαρ και έκαναν πορεία μέχρι την Τραφάλγκαρ.

1

Σε όλον τον κόσμο προγραμματίζεται να γίνουν 670 πορειες, σύμφωνα με τον ιστότοπο των οργανωτών. Η κεντρική και μεγαλύτερη θα γίνει στην Ουάσινγκτον. Πολλές διασημότητες, όπως η ακτιβίστρια Μπιάνκα Τζάγκερ, η τραγουδίστρια Σαρλότ Τσερτς και ο ηθοποιός Ίαν Μακέλεν έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην κινητοποίηση.

Στην Ευρώπη, διαδηλώσεις έγιναν επίσης στο Βερολίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Βιέννη, τη Γενεύη και το Άμστερνταμ. Περίπου 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Βιέννη, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας και των οργανωτών. Ωστόσο οι άσχημες καιρικές συνθήκες (η θερμοκρασία είχε πέσει κάτω από το 0), είχαν ως αποτέλεσμα πολύ σύντομα να απομείνουν μόνο καμιά διακοσαριά διαδηλωτές. Μια από τις γυναίκες φόρεσε ένα πλεκτό ροζ σκουφάκι στο άγαλμα του συνθέτη Γιόχαν Στράους.

2

Στη Γενεύη συγκεντρώθηκαν περίπου 1.000 διαδηλωτές, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

2

Στην Αφρική, εκατοντάδες ήταν οι διαδηλώτριες που συγκεντρώθηκαν στο Καρούρα Φόρεστ του Ναϊρόμπι. Η Έμιλι Μακάρντεϊ, μια 28χρονη σκηνοθέτιδα ντοκιμαντέρ, με το τατουάζ της Πολιτείας του Τέξας στο μπράτσο, είπε ότι πιστεύει πως ο νέος πρόεδρος δεν σέβεται τα δικαιώματα των γυναικών και των ομοφυλοφίλων. “Μέσα σε 30 λεπτά από την ορκωμοσία αφαίρεσαν τα δικαιώματα των ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Διεμφυλικοί) από τον ιστότοπο του Λευκού Οίκου”, σχολίασε.
Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και στο Τόκιο της Ιαπωνίας, με τη συμμετοχή πολλών Αμερικανών.

Χιλιάδες γυναίκες με ροζ σκουφάκια στη συγκέντρωση κατά του Τραμπ στην Ουάσινγκτον
Χιλιάδες συγκεντρωμένοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, φορώντας ροζ σκουφάκια συρρέουν στο κέντρο της Ουάσινγκτον για να διαδηλώσουν κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του.

Στην «Πορεία των Γυναικών» στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα αναμένεται να συμμετάσχουν τουλάχιστον 200.000 Αμερικανοί απ’ όλη τη χώρα και μαρτυρά από μόνη της τον διχασμό της αμερικανικής κοινωνίας.

1

Οι οργανωτές υπολογίζουν επίσης ότι θα γίνουν άλλες 300 πορείες σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως στη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη, το Λος Άντζελες και το Σιάτλ αλλά και πέρα από τα αμερικανικά σύνορα. Την αρχή έκαναν λίγες ώρες νωρίτερα χιλιάδες γυναίκες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία που διαδήλωσαν ειρηνικά διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

2

Η «Πορεία των Γυναικών» ήταν ιδέα μιας γιαγιάς από τη Χαβάη, της Τερίσα Σουκ, που με μια απλή ανάρτησή της στο Facebook κινητοποίησε δεκάδες χιλιάδες γυναίκες σε όλον τον κόσμο. Την πρωτουβολία αυτή στηρίζουν μεταξύ άλλων η Κέιτι Πέρι και η Σερ ενώ στη συγκέντρωση αναμένεται να απευθύνουν χαιρετισμό ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον και η πολιτική ακτιβίστρια Άντζελα Ντέιβις.

12

Δείτε ζωντανά:
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...