Διαδηλώσεις υπέρ και κατά των αμβλώσεων στις ΗΠΑ

Δεκάδες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στις ΗΠΑ εναντίον του δικτύου οικογενειακού προγραμματισμού Planned Parenthood.

Υποστηρικτές του συμμετείχαν σε αντισυγκεντρώσεις για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην άμβλωση, που θεωρείται ότι απειλείται μετά την άνοδο των Ρεπουμπλικάνων στην εξουσία.

Πάνω από 200 διαδηλώσεις προγραμματιζόταν να γίνουν χθες κατόπιν της έκκλησης της οργάνωσης Pro-Life Action League σε 45 πολιτείες, κοντά σε κλινικές οικογενειακού προγραμματισμού, από την Καλιφόρνια ως τη Νέα Υόρκη κι από την Αλαμπάμα ως το Τέξας, σύμφωνα με τον ιστότοπο protestPP.

«Οι εκλογές έδειξαν ότι οι ψηφοφόροι που τάσσονται υπέρ της ζωής (σ.σ. αντιτίθενται στις αμβλώσεις) είναι μια σημαντική μερίδα του εκλογικού σώματος και η κυβέρνηση Τραμπ το κατάλαβε», ανέφερε στην εφημερίδα «New York Times» ο Έρικ Σάιντλερ, ο διευθυντής της Pro-Life Action League.

Όπως αναφέρει το «AFP», κεντρικό αίτημα των διαδηλώσεων ήταν να διακοπεί κάθε δημόσια χρηματοδότηση προς το δίκτυο κλινικών.

Από την πλευρά τους υποστηρικτές του οικογενειακού προγραμματισμού κάλεσαν σε αντισυγκεντρώσεις, κυρίως στις πρωτεύουσες των Πολιτειών, όπου εδρεύουν οι κατά τόπους αρχές. «Οι ακτιβιστές και οι υποστηρικτές του οικογενειακού προγραμματισμού αποδεικνύουν ότι (…) δεν εκφοβίζονται», σημείωσε η Κέλι Ρόμπινσον, στέλεχος του Planned Parenthood Action Fund.

Οι υπερασπιστές του δικαιώματος στην άμβλωση φοβούνται ότι το ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο πλέον κλίνει προς το συντηρητικό στρατόπεδο, θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα στην άμβλωση, που κατοχυρώθηκε συνταγματικά με μια απόφαση του την 22η Ιανουαρίου 1973.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...