Διαδικτυακή Διάλεξη με θέμα: «Γνωρίζοντας από κοντά τον πλανήτη Άρη»σήμερα στις 19.00

Ομιλήτρια: Δρ Όλγα Συκιώτη – Κύρια Ερευνήτρια του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ.

*Για να παρακολουθήσετε την ομιλία, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο του YouTube: https://youtu.be/GpOF6vp7tco

Η εκδήλωση: https://www.facebook.com/events/750855838965443/?acontext=%7B%22source%22%3A%2229%22%2C%22ref_notif_type%22%3A%22plan_user_associated%22%2C%22action_history%22%3A%2

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι πολυπληθείς διαστημικές αποστολές στον Άρη τόσο με δορυφόρους σε τροχιά όσο και με ερευνητικά ρόβερ στην επιφάνειά του δείχνουν το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον της ανθρωπότητας για τον «κόκκινο» πλανήτη με απώτερο στόχο τον εποικισμό του.Το 2021 φτάνουν 3 αποστολές με διαφορετικούς ερευνητικούς σκοπούς. Η πρώτη διαπλανητική αποστολή για τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα – HOPE, η πρώτη επίσης για την Κινεζική διαστημική Υπηρεσία CNSA – Tianwen-1 και το πολλά υποσχόμενο νέο rover της NASA – Mars 2020 Preserverance rover, είναι αρκετά για να μας κινητοποιήσει ξανά το ενδιαφέρον για τον γειτονικό μας πλανήτη και να τον γνωρίσουμε πιο καλά από κοντά, την θέση του, την γεωμορφία του, τη γεωλογία του και τα μελλοντικά σχέδια του ανθρώπου εκεί.
Η ομιλήτριά μας:
Κατόπιν της τιμητικής αποδοχής της πρόσκλησής μας, έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε τη Δρ. Όλγα Συκιώτη, Κύρια Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Η κύρια ερευνητική της δραστηριότητα είναι η Γεωλογική Τηλεπισκόπηση με έμφαση στην ανάπτυξη/εφαρμογή αλγορίθμων μηχανικής εκμάθησης και απεικονιστικής φασματοσκοπίας σε δορυφορικά δεδομένα για την ανίχνευση και αποτύπωση της λιθολογικής/ορυκτολογικής σύστασης χερσαίων επιφανειών.
—————————————
Η Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτική Ελλάδος – ¨Ηρακλής¨ με έδρα το Αγρίνιο, ιδρύθηκε το 2000 και έκτοτε διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων.
Από το 2020 η αστροπαρατηρησιακή ομάδα Ιωαννίνων “Ανδρομέδα” προσαρτήθηκε στην αστρονομική μας εταιρείας ως παράρτημά της.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:
https://www.facebook.com/AAEDE.HRAKLIS

https://www.facebook.com/groups/aaedehraklis

https://radiotelescope-erakles.webnode.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...