Διαψεύδονται τα περί συνάντησης Τραμπ – Πούτιν στο Ρέικιαβικ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ – ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΟ 57% ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

Διαψεύστηκε από το περιβάλλον του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δημοσίευμα των Sunday Times, σύμφωνα με το οποίο σχεδιάζεται συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Ρέικιαβικ.

Ένας εκπρόσωπος του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ είπε πως οι πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας είναι ψευδείς, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Οι Sunday Times έγραψαν πως ο εκλεγμένος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδίαζε να γίνει μια συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, όπου θα έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την ορκωμοσία του, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου.

Στο Ρέικιαβικ είχαν συναντηθεί οι ηγέτες των ΗΠΑ και της τότε Σοβιετικής Ένωσης πριν από τρεις δεκαετίες. Η Σύνοδος του Ρέικιαβικ έγινε στις 11 – 12 Οκτωβρίου 1986 και ήταν η δεύτερη μιας σειράς συναντήσεων των ηγετών των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ την περίοδο 1985 – 1988, όταν η διμερής σχέση και η διεθνής κατάσταση μεταβλήθηκε σημαντικά.

Οι δύο υπερδυνάμεις πέρασαν τότε από το κλίμα ανοικτής σύγκρουσης σε μια πολιτική συμβιβασμών, προωθώντας τον σταδιακό πυρηνικό αφοπλισμό.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να προωθήσει μια συμφωνία για τη μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων των δύο κρατών και να «επανεκκινήσει» τις αμερικανορωσικές σχέσεις.

Συνάντηση Μέρκελ – Τραμπ σύντομα θέλει το 57% των Γερμανών

Σχεδόν το 60% των Γερμανών ελπίζει η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ να συναντηθεί σύντομα με τον εκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Emnid, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της τουρκικής εφημερίδας «Bild», κατέδειξε ότι το 57% των ερωτηθέντων θα επιθυμούσε η Άνγκελα Μέρκελ να συναντηθεί με τον Τραμπ το συντομότερο δυνατόν, ενώ το 33% τάσσεται εναντίον αυτής της ιδέας.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Sputnik», πάνω από το 70% των ερωτηθέντων εκτίμησε ότι η προεδρία του Τραμπ θα έχει πιθανόν αρνητικές συνέπειες για τις διμερείς σχέσεις, ενώ το 16% εκτιμά το αντίθετο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...