Διαψεύδουν ότι ο Αλι Χαμενεΐ διαθέτει σελίδα στο Facebook

Διαψεύδουν ότι ο Αλι Χαμενεΐ διαθέτει σελίδα στο Facebook
Το Ιράν διέψευσε την Τρίτη τις πληροφορίες, ότι ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του καθεστώτος, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, διαθέτει λογαριασμό στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. 
Την ιστοσελίδα όπως ανέφεραν οι πληροφορίες δημιούργησε το γραφείο του Αλί- Χαμενεΐ.

Η υπηρεσία διαδικτύου του Ιράν, παρεμβαίνοντας στο θέμα ανέφερε, ότι ο ανώτατος ηγέτης δεν σχετίζεται με την υπόθεση, αλλά η νέα σελίδα, καθώς και οι προηγούμενες, πιθανότατα δημιουργήθηκαν από τους υποστηρικτές του.
Το συγκεκριμένο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης έχει επίσημα απαγορευτεί στο Ιράν, καθώς ο πανίσχυρος κλήρος του ισλαμικού καθεστώτος της Τεχεράνης, θεωρεί αντι-ισλαμική κάθε δικτυακή ένταξη, αποκαλώντας την αμαρτία.
Παρά τους βαρύτατους περιορισμούς και το φιλτράρισμα που επιβάλλεται από την κυβέρνηση, τουλάχιστον 17 εκατομμύρια Ιρανοί έχουν τουλάχιστον έναν λογαριασμό στο Facebook.
Τα επίσημα στοιχεία κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2011.Περισσότερες από ένα εκατομμύριο ιστοσελίδες είναι μπλοκαρισμένες στο Ιράν, αλλά οι ιρανοί χρησιμοποιούν proxy λογισμικά και εικονικά ιδιωτικά δίκτυα για να έχουν πρόσβαση στους ιστότοπους.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...