Διεθνής έκθεση: Άλλοτε και τώρα…

Διεθνής έκθεση: Άλλοτε και τώρα...
Mε  ευκαιρία των  εγκαινίων της ΔΕΘ  ο  υπογράφων εκφράζει την αγανάκτησή του για τις θεσμικές πλέον πορείες διαμαρτυρίες, τις ωραιοποιημένες κυβερνητικές εξαγγελίες, τα κομματικά παραληρήματα.

Του Ευάγγελου Ραφτόπουλου

Από χώρο χαράς και διασκέδασης ,η αθλιότητα όλων των παράλογων εξουσιαστών μετέβαλε την ΔΕΘ  σε αρένα ατέρμονων αμφισβητήσεων , σε κολοσσαίο συντριβής των ελπίδων των αδύναμων, σε προβολή των  ΄’προσωπικοτήτων’.

Με χρήματα του Ελληνικού λαού εμφανίζονται οι αστέρες της πολιτικής, συνδικαλιστικής και εκκλησιαστικής ζωής, μη γνωρίζοντες τον ακριβή λόγο και ρόλο της παρουσίας τους, κάνοντας μία υγιεινή εκδρομή, συγχαίροντας εαυτούς και αλλήλους.

Η ΔΕΘ  – 87 χρονών σήμερα- στη δύση της ζωής της θλίβεται με δάκρυα πόνου για την κατάντια του χώρου και του θεσμικού της ρόλου.

Τα ακροβατικά και τα πυροτεχνήματα ακολουθούν πλέον καταστροφές, χημικά, κάψιμο κάδων, ρόπαλα, μάσκες, ρίψιμο αγροτικών προιόντων.

Η συγκίνηση  που διακατείχε τους χιλιάδες επισκέπτες της ΔΕΘ ήταν έκδηλη.

Στην αρχή του βίου και σε δύσκολα χρόνια ο χώρος της ΔΕΘ ήταν αυτός ‘οπου διανέμονταν τροφές , γάλατα και φάρμακα σε άπορους, ασθενείς, ηλικιωμένους.

Οι εμπορικές συμφωνίες που υπογράφονταν ήταν πολλές, τα περίπτερα των περισσότερων χωρών του κόσμου δέχονταν πλήθος  κόσμου.

Σήμερα ακόμη και οι Θεσσαλονικείς εγκαταλείπουν την πόλη, φοβούμενοι, ενοχλούμενοι  για  την μετατροπή της πόλης σε βομβαρδισμένη και λεηλατημένη.

Οι πολίτες πληρώνουν δημοτικά τέλη και τέλη καθαριότητας για να έρχονται απρόσκλητοι και θρασύτατοι βάρβαροι, και να προκαλούν βιαιότητες στην πόλη.

Και όλα αυτά μάταια.

Ούτε τα κυβερνητικά μέτρα θα αποσυρθούν, ούτε οι συνδικαλιστικοί φορείς θα είναι αποτελεσματικοί, ούτε οι άνεργοι θα βρουν εργασία, ούτε οι απολυμένοι θα προσληφθούν.

Με αποσπασματικές ενέργειες δεν λύνονται τα προβλήματα.

Χρειάζονται συστηματικές προεργασίες, πειστικές κινητοποιήσεις, έντιμες δραστηριότητες και ειλικρίνεια, ειλικρίνεια, ειλικρίνεια.

Τέλος, η γηραιά ΔΕΘ απαιτεί ηρεμία και σεβασμό για τον εαυτό της και την πόλη της.

ΣΚΕΨΕΙΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...