Διεθνή ΜΜΕ για εκτέλεση Καραϊβάζ: «Τον σκότωσαν μέρα μεσημέρι»

Διεθνή ΜΜΕ για εκτέλεση Καραϊβάζ: «Τον σκότωσαν μέρα μεσημέρι»
Διεθνή ΜΜΕ για εκτέλεση Καραϊβάζ: «Τον σκότωσαν μέρα μεσημέρι»

Η είδηση της εκτέλεσης του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο σχολιάστηκε εκτενώς από τα διεθνή ΜΜΕ. Όπως σχολίασε η πλειόνοτητα των ξένων μέσων ενημέρωσης το περιστατικό σημειώθηκε «μέρα – μεσημέρι». Παράλληλα πολλά εξ αυτών σημειώνουν ότι οι οι δολοφονίες από συμμορίες στην Αθήνα είναι «συχνό φαινόμενο». Παράλληλα υποστηρίζουν ότι στην Ελλάδα έχουν σημειωθεί δολοφονίες δημοσιογράφων. Μάλιστα στέκονται στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια καθώς και στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Στέφανου Χίου.

Reuters: Οι δολοφονίες από συμμορίες συμβαίνουν συχνά στην Αθήνα

«Δύο ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν εξέχοντα Έλληνα δημοσιογράφο που μελετά εγκλήματα, κοντά στο σπίτι του στην Αθήνα την Παρασκευή, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αστυνομία», αναφέρει στο τηλεγράφημά του το Reuters. «Οι δολοφονίες από συμμορίες συμβαίνουν συχνά στην Αθήνα, αλλά δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για πιθανό κίνητρο για τους πυροβολισμούς της Παρασκευής», προσθέτει ακόμη το Reuters.

reutersH υπενθύμιση του Politico στη δολοφονία Γκιόλια

Σύμφωνα με το Politico «αν και η Αθήνα θεωρείται γενικά μια ασφαλής πόλη, παρ’ όλα αυτά γίνονται συχνά από δολοφονίες από συμμορίες και δεν είναι πρωτάκουστες οι δολοφονίες δημοσιογράφων». Παράλληλα γίνεται αναφορά στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια πριν 11 χρόνια καθ’ως και στο ότι οι δολοφόνοι του δεν εντοπίστηκαν μέχρι σήμερα.

politico

Οι αναφορές του Guardian στη δολοφονία Γκιόλια και στην απόπειρα εναντίον του Στέφανου Χίου

«Η επίθεση σχεδιάστηκε προσεκτικά από δύο άτομα με μοτοσικλέτα», σχολιάζει ο Guardian. «Αν και τα γραφεία των ελληνικών ΜΜΕ είναι συχνά στόχοι βανδαλισμών ή επιθέσεων με μολότοφ, οι δολοφονίες δημοσιογράφων είναι γενικά σπάνιες στην Ελλάδα. Τον Ιούλιο, ο ιδιοκτήτης τάμπλοιντ Στέφανος Χίος επιβίωσε έπειτα από πυροβολισμό στον λαιμό και το στήθος. Δράστης ήταν ένας άνδρας με κουκούλα έξω από το σπίτι του και η υπόθεση ερευνάται ακόμα», προσθέτει η βρετανική εφημερίδα. «Πριν 11 χρόνια δολοφονήθηκε ακόμα ένας δημοσιογράφος, ο Σωκράτης Γκιόλιας, μπροστά στα μάτια της εγκύου γυναίκας του».

guardian

Το αμερικανικό ABC News κάνει αναφορά στον «Έμπειρο δημοσιογράφο που πυροβολήθηκε κοντά στο σπίτι του στην Αθήνα». H εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ σχολιάστηκε και από το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. «Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι λάμβανε απειλές ούτε είχε ζητήσει ποτέ αστυνομική προστασία», σημειώνει το Anadolu.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...