Διευκρινήσεις τεύχους διακήρυξης για τον ανοικτό διεθνή διαγωνισμό του υποέργου 1 “Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Πλατφόρμας iWesternGr”

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τις διευκρινήσεις επί των ερωτήσεων που υποβλήθηκαν σχετικά με την διακήρυξη για τον διεθνή ανοικτό διαγωνισμό του υποέργου 1 “Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Πλατφόρμας iWesternGr” (μετάβαση στη σχετική διακήρυξη).

 (κλικ σε κάθε ερώτηση για να εμφανιστεί η απάντηση, εναλλακτικά μεταφορτώστε όλες τις απαντήσεις σε μορφή αρχείου pdf.)

{showhide title=”Ερώτηση 1: Τόσο στη παράγραφο Α.4.1 των τευχών όσο και στο σχετικό πίνακα C.3.10  που αφορούν την Φάση της εκπαίδευσης (καθώς και στη περιγραφή της σχετικής Φάσης), δεν γίνεται αναφορά για τον επιθυμητό αριθμό ανθρωποωρών εκπαίδευσης των χρηστών. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τον προσδοκώμενο αριθμό ανθρωποωρών εκπαίδευσης των χρηστών.”}

Απάντηση: Όπως αναφέρεται στην παράγραφο Α4.1 του Μέρους Α (Αντικείμενο και Προδιαγραφές Έργου), καθώς και στις αντίστοιχες προδιαγραφές του Πίνακα C3.10 του Μέρους Γ  (Υποδείγματα και Πίνακες Συμμόρφωσης) των τευχών διακήρυξης, ο υποψήφιος ανάδοχος καλείται να υποβάλλει στην προσφορά του ολοκληρωμένη πρόταση παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών για την επιτυχή υιοθέτηση του συστήματος από τους χρήστες του φορέα Λειτουργίας.

Η παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών κατ’ ελάχιστον περιλαμβάνει (παράγραφος Α4.1):

  • Μεθοδολογία εκπαίδευσης
  • Πρόγραμμα εκπαίδευσης
  • Εκπαιδευτικό υλικό
  • Διαδικασία αξιολόγησης υπηρεσιών εκπαίδευσης από τους εμπλεκόμενους χρήστες.
  • Θεματικές ενότητες εκπαίδευσης Χρηστών Συστήματος

Επίσης υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την παράγραφο Β4.1.4 «Ομάδες και συντελεστές κριτηρίων τεχνικής αξιολόγησης» του Μέρους Β (Γενικοί και Ειδικοί Όροι), οι προσφερόμενες από τον υποψήφιο ανάδοχο υπηρεσίες εκπαίδευσης αποτελούν κριτήριο τεχνικής αξιολόγησης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, καλείται ο υποψήφιος ανάδοχος να συμπεριλάβει στην προσφορά του ολοκληρωμένη πρόταση παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών και όχι μόνο αριθμό ανθρωποωρών εκπαίδευσης των χρηστών. Επομένως, ο υποψήφιος ανάδοχος στο πλαίσιο της πρότασης του για την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών, μπορεί να ορίσει στην προσφορά του, τον κατά την άποψη του επαρκή αριθμό ανθρωποωρών εκπαίδευσης των χρηστών, και η προσφορά της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα αξιολογηθεί σύμφωνα με την παράγραφο Β4.1.4.

 

{/showhide}

{showhide title=”Ερώτηση 2: Στην παράγραφο Β2.6 αναφέρεται ότι ο υποψήφιος Ανάδοχος θα πρέπει να υποβάλλει Ισολογισμούς των τελευταίων τριών (3) διαχειριστικών χρήσεων (2010, 2011, 2012).  Σύμφωνα όμως με την κείμενη Εθνική νομοθεσία (ΠΟΛ. 1061/2013), οι ανώνυμες εταιρίες υποχρεούνται στην έκδοση ισολογισμών μέχρι τον χρόνο της εμπρόθεσμης υποβολής της αντίστοιχης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος η οποία οριοθετείται έως και 24/5/2013, ημερομηνία μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών. Σε μια τέτοια περίπτωση, ποιους ισολογισμούς πρέπει να υποβάλλει ο υποψήφιος Ανάδοχος;”}

Απάντηση: Στην παράγραφο Β2.6 «Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής» του Μέρους Β (Γενικοί και Ειδικοί Όροι) και συγκεκριμένα στην παράγραφο 1.1 του Πίνακα «i) Οικονομική και χρηματοοικονομική ικανότητα» αναφέρεται το εξής:

«Ο υποψήφιος Ανάδοχος, σύμφωνα με την περί εταιρειών νομοθεσία της χώρας όπου είναι εγκατεστημένος, υποβάλλει Ισολογισμούς των τελευταίων τριών (3) διαχειριστικών χρήσεων (2010, 2011, 2012), σε περίπτωση που υποχρεούται στην έκδοση Ισολογισμών ή Δήλωση του συνολικού ύψους του ετήσιου κύκλου εργασιών, σε περίπτωση που δεν υποχρεούται στην έκδοση Ισολογισμών.

Για υποψήφιους αναδόχους με διαχειριστικές χρήσεις που λήγουν Ιούνιο, οι διαχειριστικές χρήσεις αφορούν τα έτη 2009, 2010 και 2011.»

Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1061 της 28/3/2013 με θέμα «Παροχή διευκρινίσεων σε θέματα που αφορούν την εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.).», η περάτωση των πράξεων του ισολογισμού της διαχειριστικής περιόδου που λήγει την 31.12.2012 και καταχώρισής του στο βιβλίο απογραφών μπορεί να διενεργηθεί μέχρι τον χρόνο της εμπρόθεσμης υποβολής της αντίστοιχης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τις ημεδαπές Ανώνυμες Εταιρίες αρχίζει την 10/5/2013 και τελειώνει την 24/5/2013.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που ο υποψήφιος ανάδοχος είναι ανώνυμη εταιρεία και δεν έχει υποβάλλει τον ισολογισμό του για την διαχειριστική χρήση του 2012, μπορεί να υποβάλλει τους ισολογισμούς των διαχειριστικών χρήσεων που αφορούν τα έτη 2009, 2010 και 2011 και επιπλέον υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο, στην οποία να αναφέρεται ότι δεν έχει υποβληθεί μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού, ήτοι την 14/5/2013, ο ισολογισμός της ανώνυμης εταιρείας για την διαχειριστική χρήση του 2012.

 

{/showhide}

{showhide title=”Ερώτηση 3: Υπάρχει κάποιο ελάχιστο όριο για τον προϋπολογισμό των έργων που καλείται να παρουσιάσει ο υποψήφιος Ανάδοχος έτσι ώστε να θεωρούνται «αντίστοιχα», και αν ναι ποιο;”}

Απάντηση: Στην παράγραφο Β2.6 «Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής» του Μέρους Β (Γενικοί και Ειδικοί Όροι) και συγκεκριμένα στην παράγραφο 2 του Πίνακα «ii) Τεχνική και επαγγελματική ικανότητα» αναφέρεται το εξής:

«Αντίστοιχο έργο ορίζεται ένα έργο, που αφορά σε όμοιο ή ισοδύναμο, από πλευράς απαιτήσεων υλοποίησης φυσικό αντικείμενο, με το προκηρυσσόμενο, σε όρους εφαρμοσθέντων τεχνολογιών, οικονομικού μεγέθους, μεθοδολογιών και αρχιτεκτονικής υλοποίησης, τεχνολογικής και επιχειρησιακής πολυπλοκότητας, σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής του.»

Διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται ελάχιστο όριο προϋπολογισμού των αντίστοιχων έργων που καλείται να παρουσιάσει ο υποψήφιος ανάδοχος.

 

{/showhide}

{showhide title=”Ερώτηση 4: Μπορεί ο υποψήφιος ανάδοχος να παρουσιάσει μόνο ένα (1) έργο το οποίο όμως να τεκμηριώνει εμπειρία και στα δύο ανωτέρω θεματικά πεδία (υπό Α και υπό Β);”}

Απάντηση: Στην παράγραφο Β2.6 «Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής» του Μέρους Β (Γενικοί και Ειδικοί Όροι) και συγκεκριμένα στην παράγραφο 2.1 του Πίνακα «ii) Τεχνική και επαγγελματική ικανότητα» αναφέρεται το εξής:

«Συναφή Έργα θεωρούνται τα παρακάτω:

Α) Σχεδίαση και ανάπτυξη Διαδικτυακών Πυλών Πολιτισμού και Τουρισμού, με παράλληλη υποστήριξη σχετικών εφαρμογών πολυμεσικού πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου. Επιπλέον η υλοποίηση αυτής της κατηγορίας συναφών έργων θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει οργάνωση και διαχείριση πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου. Ο Ανάδοχος πρέπει να έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον ένα (1) αντίστοιχο έργο τεχνολογικού αντικειμένου στο δημόσιο τομέα ή / και τον ιδιωτικό τομέα.

Β) Έργα ανάπτυξης υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω κινητών. Ο Ανάδοχος πρέπει να έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον ένα (1) αντίστοιχο έργο τεχνολογικού αντικειμένου στο δημόσιο ή / και τον ιδιωτικό τομέα.

Από τα παραπάνω απαιτούμενα έργα, ο υποψήφιος Ανάδοχος θα πρέπει να παρουσιάσει αναλυτικά δύο (2) έργα, εκ των οποίων υποχρεωτικά το ένα έργο θα αφορά ανάπτυξη υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω κινητών, και τα οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς από τον υποψήφιο Ανάδοχο.»

Λαμβάνοντας υπόψη τα αναφερόμενα στη διακήρυξη, ελάχιστη προϋπόθεση συμμετοχής για τον υποψήφιο ανάδοχο είναι η ολοκλήρωση της υλοποίησης δύο (2) αντίστοιχων με το προκηρυσσόμενο έργα, τα τελευταία πέντε (5) έτη, επιτυχώς. Διευκρινίζεται ότι ο υποψήφιος ανάδοχος θα πρέπει να παρουσιάσει αναλυτικά δύο (2) έργα, εκ των οποίων υποχρεωτικά το ένα έργο θα αφορά ανάπτυξη υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω κινητών (κατηγορία (Β) συναφών έργων). Το ένα από τα δύο (2) έργα θα πρέπει να αφορά είτε την κατηγορία (Α) είτε συνδυασμό κατηγοριών (Α) και (Β). Το δεύτερο από τα δύο (2) έργα θα πρέπει να αφορά υποχρεωτικά είτε μόνο την κατηγορία (Β) είτε συνδυασμό κατηγοριών (Α) και (Β).  Συμπερασματικά το ένα από τα δύο έργα υποχρεωτικά θα αφορά την κατηγορία (Β) και συνολικά θα πρέπει να παρουσιαστούν αναλυτικά δύο (2) έργα.

 

{/showhide}

{showhide title=”Ερώτηση 5: Με δεδομένο ότι στην περίπτωση των Ανωνύμων Εταιριών, το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο επιτρέπει την δημοσίευση ισολογισμών μέχρι και τις 10 Ιουνίου του τρέχοντος έτους (για το προηγούμενο), παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι οι οικονομικές χρήσεις για τις οποίες θα πρέπει να υποβληθούν ισολογισμοί στην περίπτωση Ανωνύμων Εταιριών είναι τα έτη 2009, 2010 και 2011.”}

Απάντηση: Ισχύει η απάντηση της Ερώτησης 2.

 

{/showhide}

{showhide title=”Ερώτηση 6: Μέρος Α, Ενότητα Α2.2 (τελευταία παράγραφος), αναφέρεται «Η δυναμική αυτή πλατφόρμα με τη συνεχή ενημέρωσή της με ηλεκτρονικό υλικό θα οδηγήσει στην ψηφιοποίηση τεκμηρίων, αλλά και σε μία στρατηγική προβολής με προστιθέμενη αξία την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη διαφοροποίηση στον τρόπο ενημέρωσης του επισκέπτη με χρήση νέων εφαρμογών.»

Επίσης στην Ενότητα Α3.10 του Μέρους Α, αναφέρεται: «θα λάβει χώρα ψηφιοποίηση δεδομένων προερχόμενων από τους προβαλλόμενους οργανισμούς, σχετικά με τα τεκμήρια που πρόκειται να προβληθούν μέσω της πλατφόρμας.»

Παρακαλούμε να διευκρινιστεί αν το αντικείμενο των εργασιών ψηφιοποίησης των τεκμηρίων αποτελεί μέρος του αντικειμένου του έργου.”}

Απάντηση: Η Πράξη «Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος Επαυξημένης Πραγματικότητας Πολιτισμού και Τουρισμού για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος» περιλαμβάνει δύο (2) Υποέργα. Το Υποέργο 1 «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Πλατφόρμας iWesternGr» αποτελεί αντικείμενο του παρόντος διαγωνισμού. Το Υποέργο 2 «Προετοιμασία και υλοποίηση πιλοτικών σεναρίων και ενεργειών προβολής και διάχυσης» θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικού διαγωνισμού. Το αντικείμενο των εργασιών ψηφιοποίησης των τεκμηρίων δεν αποτελεί μέρος του αντικείμενου του παρόντος διαγωνισμού. Η ψηφιοποίηση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Υποέργου 2.

 

{/showhide}

{showhide title=”Ερώτηση 7: Μέρος Α, Ενότητα Α3.10, αναφέρεται «Οι ψηφιακοί χάρτες θα αφορούν τις περιοχές που καλύπτονται από τους προβαλλόμενους  οργανισμούς της ΠΔΕ και θα περιλαμβάνουν πλήρες γεωπολιτικό υπόβαθρο. Η ακρίβεια όλων των  γεωγραφικών δεδομένων θα πρέπει να είναι 1:5000 σε σύστημα συμβατό με συσκευές GPS (WG84). Για τη χρήση γεωχωρικών δεδομένων, ο ανάδοχος σε συνεργασία με την Αναθέτουσα Αρχή οφείλει να λάβει υπόψη του όλες τις προβλέψεις του Ν.3882/2010 για την προμήθεια τους.»

Παρακαλούμε εξειδικεύστε τα γεωγραφικά δεδομένα που επιθυμείτε να χρησιμοποιηθούν ως υπόβαθρο των εφαρμογών. Επιβεβαιώστε ότι η προμήθεια των προαναφερθέντων γεωγραφικών δεδομένων, περιορίζεται στην εφαρμογή του Ν.3882/2010 και όχι στην αγορά τους. Επιπλέον, παρακαλούμε να διευκρινίσετε το είδος και το περιεχόμενο της γεωγραφικής πληροφορίας που επιθυμείτε να συγκεντρωθεί με βάση τον Ν.3882/2010. Διευκρινίστε αν η μετάπτωση και ομογενοποίηση των δεδομένων αυτών αφορά αντικείμενο του παρόντος έργου.”}

Απάντηση: Όπως αναφέρθηκε και στην Απάντηση Νο6 η Πράξη «Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος Επαυξημένης Πραγματικότητας Πολιτισμού και Τουρισμού για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος» περιλαμβάνει δύο (2) Υποέργα. Τα αναφερόμενα στην Ενότητα Α3.10 αφορούν όλη την Πράξη και όχι το συγκεκριμένο Υποέργο 1, το οποίο αποτελεί αντικείμενο του παρόντος διαγωνισμού. Το τμήμα των ψηφιακών χαρτών θα υλοποιηθεί στο Υποέργο 2. Θα πρέπει όμως να τονιστεί ότι, όπως αναφέρεται στην Ενότητα Α3.10, «Το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της ενιαίας πλατφόρμας iWesternGr θα προσφέρει εξαγωγή των μεταδεδομένων των τεκμηρίων σε μορφή XML και ανάκτησή τους με βάση ανοικτά πρότυπα. Συνεπώς, τα μεταδεδομένα που πρόκειται να εισαχθούν δε θα είναι εκφρασμένα σε όρους κάποιου κλειστού προτύπου που υποδεικνύεται από μια πλατφόρμα λογισμικού, γεγονός που θα καθιστούσε δύσκολη τη μεταφορά και επαναχρησιμοποίησή τους.». Επίσης στην ίδια Ενότητα Α3.10 αναφέρεται «Τα δεδομένα θα είναι αποθηκευμένα στο Διακομιστή της Βάσης Δεδομένων και θα είναι διαθέσιμα σε όλο τον κύκλο ζωής τους. Σκοπός είναι στο μέλλον τα δεδομένα να μπορούν να μεταφερθούν σε ενιαία data centers και για αυτό το λόγο θα ληφθούν οι κατάλληλοι περιορισμοί στην αρχιτεκτονική και ανάπτυξη της πλατφόρμας. Επίσης, με τη χρήση καθιερωμένων προτύπων περιγραφής και πρωτοκόλλων αναζήτησης και χρήσης των ψηφιακών τεκμηρίων θα εξασφαλίζεται η διαλειτουργικότητα με άλλα Πληροφοριακά Συστήματα και η ανοιχτή και απρόσκοπτη πρόσβαση και χρήση του ψηφιακού αυτού περιεχομένου.». Με βάση τα ανωτέρω, η αρχιτεκτονική και η ανάπτυξη της πλατφόρμας – που αποτελεί αντικείμενο του παρόντος διαγωνισμού – θα πρέπει να υποστηρίζει τα αναφερόμενα στην Ενότητα Α3.10.

 

{/showhide}

{showhide title=”Ερώτηση 8: Μέρος Α, Ενότητα Α3, αναφέρεται «Για την υποστήριξη της συνεχούς διαθεσιμότητας και της διασφάλισης των δεδομένων, καθώς και των σχετικών εφαρμογών, το συνολικό σύστημα θα διαθέτει και εξυπηρετητή λήψεως αντιγράφων ασφαλείας (Backup Server), ο οποίος θα εξυπηρετεί στη λήψη αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων, καθώς και των εφαρμογών.». Επίσης, στην Ενότητα Α3.7.8 Αντίγραφα Ασφαλείας απαιτείται «προγραμματισμένη διαδικασία για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ….. Το σύστημα θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα λήψης αντιγράφων ασφαλείας σε τακτά χρονικά διαστήματα που θα καθορίζονται από το διαχειριστή …..».

Παρακαλούμε διευκρινίστε αν απαιτείται η προσφορά εξειδικευμένου λογισμικού / συσκευής λήψης αντιγράφων ασφαλείας.”}

Απάντηση: Ο εξοπλισμός (back up server) και το αντίστοιχο λογισμικό που αφορά την διαδικασία λήψης αντιγράφων ασφαλείας θα διατεθεί από την Αναθέτουσα Αρχή. Ο ανάδοχος οφείλει σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην Ενότητα Α3.7.8 και στον Πίνακα C3.7 (σημεία 41 έως και 45) να καθορίσει και να προσφέρει μία προγραμματισμένη διαδικασία για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε τακτά χρονικά διαστήματα που θα καθορίζονται από τον διαχειριστή. Η Αναθέτουσα Αρχή θα πρέπει να παραλάβει το τελικό σύστημα με ενσωματωμένη τη διαδικασία λήψεως αντιγράφων ασφαλείας στον back up server.

 

{/showhide}

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...