Διορία μέχρι τις 10 Οκτωβρίου στα Πανεπιστήμια για να στείλουν τις λίστες

Διορία μέχρι τις 10 Οκτωβρίου στα Πανεπιστήμια για να στείλουν τις λίστες
Τη συνδρομή του Αρείου Πάγου ζήτησε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να αποστείλουν οι πρυτανικές αρχές τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Άμεσα και μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, ζητά το υπουργείο Παιδείας την κατάρτιση της λίστας με τους 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους από οκτώ πανεπιστήμια που τίθενται σε καθεστώς κινητικότητας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρβανιτόπουλος υπό την πίεση του χρόνου ώστε να έχει ολοκληρώσει την λίστα των συνολικά 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στον Οκτώβριο ζήτησε την βοήθεια της δικαιοσύνης.

Διαβίβασε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την παραγγελία του προς τα πανεπιστήμια να αποστείλουν τις λίστες με τα ονόματα στο ΑΣΕΠ, ενώ την ίδια παραγγελία κοινοποίησε στις εισαγγελίες πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας.

«Παρακαλούμε να επιληφθείτε και να εκδώσετε παραγγελία για την άμεση και πριν την 10η Οκτωβρίου, χορήγηση των ως άνω πινάκων συνδρομής κριτηρίων σε ψηφιακή μορφή και κάθε συναφούς εγγράφου και τη αποστολή τους στα ΑΣΕΠ, κατά τα οριζόμενα από τον νόμο, επιφυλασσόμενοι για τη λήψη και άσκηση κάθε ενδεικνυόμενου και προβλεπόμενου μέσου προστασίας των έννομων συμφερόντων του Δημοσίου» αναφέρεται στο έγγραφο.

Πριν από δύο ημέρες ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε αποστείλει σχετική επιστολή προς τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, ενώ σχετική εγκύκλιο είχε αποστείλει και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Θανάσης Κυριαζής.

Τα Πανεπιστήμια προσφεύγουν στο ΣτΕ

Τα οκτώ πανεπιστήμια που θίγονται από το μέτρο της κινητικότητας (Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Αθηνών, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Πατρών, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας) από τη δική τους πλευρά κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας την προσφυγή τους για την ακύρωση της επίμαχης ΚΥΑ.

Εκτός από το ΣτΕ, οι πρυτανικές αρχές επισκέφθηκαν χθες το βράδυ και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ενημέρωσαν την Ευτέρπη Κουτζαμάνη για τη «τραγική», όπως τη χαρακτήρισαν οι ίδιοι, κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια της χώρας, ενόψει της διαθεσιμότητας που θα τεθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Οι πρυτάνεις τόνισαν ότι η διαθεσιμότητα οδηγεί σε αδυναμία λειτουργίας των Πανεπιστημίων και των νοσοκομειακών μονάδων και ζήτησαν την παρέμβασή της προκειμένου να παρακαμφθεί η άρνηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου να τους δεχθεί. Την εισαγγελική λειτουργό επισκέφθηκαν οι πρυτάνεις Θ. Πελεγρίνης, Σιμ. Σιμόπουλος, Γ. Μυλόπουλος, Παρ. Τσάρτας και Δημοσθ. Αναγνωστόπουλος.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...