Διυπουργική Επιτροπή με αντικείμενο την άμεση παρακολούθηση των θεμάτων των ΑμεΑ προανήγγειλε ο Χρ. Βερναρδάκης

unnamed_2_152Σε συνάντηση που είχε με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στo Μέγαρο Μαξίμου

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στo Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκε η ριζική αλλαγή στις προσλήψεις ανθρώπων με αναπηρία και μελών οικογενειών που έχουν υπό τη φροντίδα τους ανθρώπους με βαριά αναπηρία που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, με τις εν λόγω κοινωνικές ομάδες να συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά στο σύστημα προσλήψεων του ΑΣΕΠ ως προστατευόμενη κατηγορία πληθυσμού. Σύμφωνα με το νόμο, το 15% των προκηρυσσόμενων θέσεων μόνιμων υπαλλήλων και εργαζομένων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), ανάμεσα σε όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης και κατά περιφερειακή ενότητα, φορέα, κλάδο ή ειδικότητα, θα καλύπτεται από τις παραπάνω κοινωνικές ομάδες.

Επίσης, με πρωτοβουλία του Υπουργού Επικρατείας συγκροτείται Διυπουργική Επιτροπή με αντικείμενο την άμεση παρακολούθηση των θεμάτων των ΑμεΑ στην οποία συμμετέχουν ο Υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξάνθος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, η Αν. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, και η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ο Υπουργός Επικρατείας, επίσης, δήλωσε: «Άμεσα θα τεθεί σε προ-διαβούλευση η Χάρτα δικαιωμάτων των ΑμεΑ που θα περιγράφει ρητά τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα πολιτών και ως το τέλος Μαρτίου θα ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση, όπως είχε δεσμευτεί, προχωρά στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αναγνωριστεί η ελληνική νοηματική γλώσσα».

The post Διυπουργική Επιτροπή με αντικείμενο την άμεση παρακολούθηση των θεμάτων των ΑμεΑ προανήγγειλε ο Χρ. Βερναρδάκης appeared first on The Indicator .

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...