Διχάζουν την Ευρώπη τα ηλεκτρικά πατίνια

Διχάζουν την Ευρώπη τα ηλεκτρικά πατίνια

Πονοκέφαλο για αρκετούς δήμους της Ευρώπης φαίνεται να έχουν προκαλέσει τα ηλεκτρικά πατίνια. Μπορεί για τους πολίτες να είναι ένα εύχρηστο μέσο μεταφοράς, όμως για τις δημοτικές αρχές έχει αρχίσει να αποτελεί πρόβλημα, η ανεξέλεγκτη χρήση τους.

Κανόνες για τα ηλεκτρικά πατίνια σκοπεύει να θεσπίσει το Παρίσι, επιβάλλοντας πρόστιμα σε όσους τα χρησιμοποιούν στα πεζοδρόμια. Ταυτόχρονα, θα ορίσει συγκεκριμένους χώρους στάθμευσης και θα επιβάλει ένα ετήσιο τέλος στις διαχειρίστριες εταιρείες. 

Ενόψει της υιοθέτησης ενός νόμου για τα ηλεκτρικά πατίνια, που αναμένεται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο εντός του έτους, το δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας της Γαλλίας αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο ύψους 135 ευρώ σε όποιον κυκλοφορεί στο πεζοδρόμιο. Το πρόστιμο σε όσους μπλοκάρουν τα πεζοδρόμια παρκάροντας εκεί τα πατίνια τους, θα φτάνει τα 35 ευρώ ενώ δημοτικοί υπάλληλοι θα αναλάβουν να τα απομακρύνουν. Ο δήμος, μολονότι στηρίζει τους νέους τρόπους μετακίνησης που αντικαθιστούν τα ρυπογόνα οχήματα, τόνισε ότι η χρήση των ηλεκτρικών πατινιών, που αυξάνεται ραγδαία, θέτει σε κίνδυνο τους πεζούς, ιδίως τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά. Η στάθμευσή τους οπουδήποτε εμποδίζει τους γονείς με καροτσάκια και τους ανθρώπους με αναπηρίες.

Στη Γερμανία πάντως, η κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα την κυκλοφορία όχι μόνο των “οχημάτων με ηλεκτροκίνηση χωρίς κάθισμα” αλλά και των ηλεκτρικών μονόκυκλων στους δρόμους, που θα μπορούν να “συμβιώνουν” στο εξής με τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Τέλος, στην Ισπανία τον Δεκέμβριο, ο δήμος της Μαδρίτης διέταξε τις εταιρείες Voi, Wind και Lime να απομακρύνουν τα ηλεκτρικά πατίνια τους από τους δρόμους, με το σκεπτικό ότι δεν τηρούσαν τον κανονισμό που όριζε σε ποιες περιοχές επιτρεπόταν να κυκλοφορούν.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/359063-Dichazoyn-ten-Eyrope-ta-elektrika-patinia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...