ΔΝΤ: Μονόδρομος η ελάφρυνση των μη βιώσιμων χρεών!

Κίνδυνος εκτροχιασμού, από τα πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα!

 Μονόδρομος η ελάφρυνση, για Οικονομίες που αντιμετωπίζουν μη βιώσιμα κρατικά χρέη σε συνδυασμό με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα προσαρμογής, ξεκαθαρίζει το ΔΝΤ! Αν και οι μεγάλες πιέσεις από ΗΠΑ και Βερολίνο, έχουν κάνει την Κριστίν Λαγκάρντ, να αποδέχεται την δέσμευση της Ευρώπης, ότι θα μειώσει το χρέος το 2018, τώρα, στελέχη του Ταμείου σε άρθρο τους με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας το κρατικό χρέος – η άποψη του ΔΝΤ», επαναφέρουν την απόλυτη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για μείωση των χρεών, αλλιώς οι μεταρρυθμίσεις δεν θα αποδώσουν.

 Όπως αναφέρεται στην έκθεση, το να προσποιούνται οι πιστωτές  «ότι τα χρέη που δεν μπορούν να αποπληρωθούν, θα εξοφληθούν, υποσκάπτει  την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών προσαρμογής του οφειλέτη (μεταρρυθμίσεις)». Αυτό, προειδοποιούν τα στελέχη του Ταμείου, οδηγεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη «να χάσουν περισσότερα από ό,τι αν είχαν αντιμετωπίσει την πραγματικότητα εγκαίρως».

Η έκθεση του Ταμείου, φέρει την υπογραφή των τριών υψηλόβαθμων αξιωματούχων , του Γενικού Συμβούλου και Διευθυντή του Νομικού Τμήματος Σιν Χέιγκαν (Sean Hagan), Οικονομικού Συμβούλου και Διευθυντή του Τμήματος Έρευνας  Μορίς Όμπσφελντ και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος,  Πόλ Τόμσεν (Poul  Thomsen).

Οι τρείς τους, στέλνουν αυστηρή προειδοποίηση για τους κινδύνους από τους στόχους για πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα σε μια οικονομία και το κακό που μπορεί να προκαλέσουν. Σε αυτή τη βάση, διαχωρίζουν τα καλά, αυτά τα «πρωτογενή πλεονάσματα που βελτιώνουν τη βιωσιμότητα του χρέους με το πέρασμα του χρόνου» και τα κακά πλεονάσματα αυτά που ξεπερνούν τις αντοχές της Οικονομίας και  «που θα διαταράξουν την οικονομία τόσο σοβαρά που τα φορολογικά έσοδα στην πραγματικότητα υποχωρούν και οι δημοσιονομικοί στόχοι εγκαταλείπονται».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/272271-DNT-Monodromos-e-elaphrynse-ton-me-biosimon-chreon ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...