Δούρου: Η Κυβέρνηση θα πέσει την ημέρα των ευρωεκλογών

Δούρου: Η Κυβέρνηση θα πέσει την ημέρα των ευρωεκλογών
Την εκτίμηση ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές μετά τη σαρωτική, όπως χαρακτηρίζει, ήττα των δύο κυβερνητικών κομμάτων στις ευρωεκλογές εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής του κόμματος, Ρένα Δούρου.

Μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η κ. Δούρου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι ευθύνονται όχι μόνο για την οικονομική κρίση, αλλά και την κρίση πολιτικής αξιοπιστίας, που όπως δήλωσε, διέρχεται η χώρα. Μάλιστα, υποστήριξε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυβερνούν τη χώρα, «υπό το μανδύα ενός νέου υβριδίου, του σαμαροβενιζελισμού».

«Κάθε μέρα που περνά με την κυβέρνηση αυτή στην εξουσία, σημαίνει αύξηση των ανέργων, αύξηση των λουκέτων περαιτέρω διάλυση της Υγείας και Παιδείας. Και αυτό δεν αλλάζει, ούτε με τα εύσημα της Καγκελαρίου Μέρκελ ούτε με εκείνα του Μπαρόζο προς την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για το πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι έτσι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη στήριξη της κοινωνίας, τη λαϊκή νομιμοποίηση» λέει η κ. Δούρου.

Σύμφωνα με την ίδια μάλιστα, η αναξιοπιστία αυτή έχει ως αποτέλεσμα οι μέρες της κυβέρνησης να είναι μετρημένες. «Οι ευροεκλογές της άνοιξης, αν η κυβέρνηση δεν συρθεί νωρίτερα σε βουλευτικές εκλογές, θα είναι καταλυτικές. Η ορατή σαρωτική της ήττα θα την αναγκάσει σε προσφυγή σε κάλπες, απλώς γιατί δεν μπορεί να σταθεί στην εξουσία. Και αυτή θα είναι η μόνη ευεργετική πράξη που μπορεί να κάνει τούτη η κυβέρνηση» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες και τις συζητήσεις σχετικά με το ποιους θα σχηματίσει κυβέρνηση το κόμμα, η κ. Δούρου υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις εκλογές του 2012 έχει ξεκαθαρίσει ότι αν οι πολίτες του δώσουν αυτοδυναμία θα επιδιώξει το σχηματισμό κυβέρνησης με όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα συστρατευθούν στην ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

Αναφερόμενη στις εκλογές η κ. Δούρου εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν αλλαγές και ανακατατάξεις. «Ομως τον κρίσιμο ρόλο θα τον παίξει η στήριξη από την κοινωνία. Η δημιουργία ενός όσο το δυνατόν ευρύτερου κοινωνικού μετώπου, προκειμένου να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ρήξεις και μεταρρυθμίσεις» προσθέτει.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...