Δραγασάκης: Τι επιδιώκει τελικά η Ν.Δ.;

«ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ ΤΟ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2017»

«Η ελάφρυνση του χρέους και η μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα είναι ένας από κάθε άποψη θεμιτός, με αναπτυξιακή προοπτική, στόχος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του μη κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού διαΝΕΟσις, την Τετάρτη, διερωτήθηκε «τι επιδιώκει τελικά η Νέα Δημοκρατία;». «Την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το “πάγωμα” και την αναδιαπραγμάτευσή της ή μήπως τελικά ένα 4ο Μνημόνιο;», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Οι νέες συναινέσεις και οι νέες συμμαχίες θα έρθουν μέσα από συγκρούσεις με το “παλιό”, μέσα από ρήξεις με συμφέροντα», τόνισε επίσης ο Γιάννης Δραγασάκης, επαναλαμβάνοντας ότι η διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους έναντι μελλοντικών κινδύνων σ’ ένα περιβάλλον διεθνούς ρευστότητας, είναι κρίσιμη προτεραιότητα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι η κρίση που ζούμε δεν ήταν μόνο δημοσιονομική αλλά οικονομική, πολιτική, κοινωνική, παραγωγικού μοντέλου και συστήματος εξουσίας. Όπως είπε, «το παραγωγικό σύστημα που κατέρρευσε εξασφάλιζε εύκολο και προκλητικό πλουτισμό σε λίγους, μοιράζοντας τον πλούτο με άνισο τρόπο».

Παράλληλα, ο Γιάννης Δραγασάκης χαρακτήρισε «ανεπιθύμητη και ανέφικτη» την επαναφορά «στο παλαιό παραγωγικό μοντέλο, προ κρίσης», συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι ένα νέο υπόδειγμα δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προανήγγειλε τη λειτουργία νέων καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων εντός του 2017, που θα ενισχύσουν την παροχή ρευστότητας για το επιχειρείν.

Περιέγραψε ως κορυφαία αναπτυξιακή προτεραιότητα τη δραστική μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων, ποιοτικών και βιώσιμων, θέσεων εργασίας, ενώ επέμεινε ότι το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό υπόδειγμα «δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στην αναβάθμιση της εργασίας και τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων».

Επιπλέον, ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση «έχει το σχέδιο, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να πετύχει τους στόχους της και την υλοποίηση του θετικού σεναρίου».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...