Δρόμο για την προστασία της α’ κατοικίας, άνοιξε η επικεφαλής του SSM !

Ντ. Νουί (SSM): Ας μην ακουμπήσουμε πρώτα τα στεγαστικά δάνεια!               

Άλλο οι αριθμοί και τα δάνεια και άλλο οι άνθρωποι, απάντησε η επικεφαλής του Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, στην Ευρωβουλευτή της Ελιάς, Εύα Καϊλή. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσει από την πρώτη κατοικία η διαδικασία διευθέτησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα τόνισε η Γαλλίδα τεχνοκράτης, δίνοντας μία ελπίδα για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες στην Ελλάδα, που φοβούνται ότι θα χάσουν το σπίτι τους.

Η κυρία Καϊλή, που είναι και η  επικεφαλής της Ελιάς, ρώτησε την κυρία Νουί, αν για τον περιορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, θα δεχόταν μια επέκταση της προστασίας στην α΄κατοικία και μετά το  2017. Η κυρία  Νουί απάντησε, ότι Όταν φτάνουμε στα ζητήματα των ανθρώπων, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι μεγάλο και αφορά πολλά δάνεια, κυρίως επιχειρηματικά. Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε από την πρώτη κατοικία».

 Όμως η διευθέτηση, των δανείων θα πρέπει να ξεκινήσει, γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον όλων, και πολιτών και επιχειρήσεων, να μετατραπούν τα δάνειά τους από μη εξυπηρετούμενα σε εξυπηρετούμενα. Αυτό όχι μόνο θα δώσει εκ νέου ώθηση στην οικονομία συνολικά, αλλά θα βοηθήσει και τους πολίτες να βγάλουν μία έγνοια από πάνω τους και να προγραμματίσουν με περισσότερη βεβαιότητα τόνισε η Νουί.

 Μετά τη συνάντηση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε πως «είναι ενθαρρυντικό που η επικεφαλής του SSM κατανοεί όχι μόνο την οικονομική, αλλά και την κοινωνική διάσταση ενός κρίσιμου προβλήματος.»

«Η προστασία των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους θα πρέπει να αποτελεί γραμμή υπεράσπισης και για την κυβέρνηση και για τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές της Ελλάδας», τόνισε η Θεσσαλονικιά πολιτικός, για να προσθέσει στην συνέχεια, ότι  «όπως έδειξε η απάντηση της Danièle Nouy, είναι απολύτως εφικτό και για μετά το 2017.».

Σχετικά με το αν έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος  στην Ελλάδα, επισήμανε ότι «η διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί προϋπόθεση ανάπτυξης, αλλά πρέπει να υπάρχουν οι θεσμικές υποδομές που καθοδηγούν και προστατεύουν τους δανειολήπτες σε κάθε βήμα της αναδιάρθρωσης των χρεών τους, όπως συμβαίνει σε κάθε ανεπτυγμένη οικονομία της αγοράς. Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω στον τομέα αυτό και πρέπει σύντομα να βρούμε απαντήσεις».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...