Δυσκολεύτηκε, αλλά «τούμπαρε» τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός

Δυσκολεύτηκε, αλλά «τούμπαρε» τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός

Εξαιρετικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο “Γ. Καραϊσκάκης” με τον Ολυμπιακό να μένει πίσω στο σκορ από τον εξαιρετικό στο α’ ημίχρονο Ατρόμητο, αλλά με γκολ των Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη «καθάρισε» τη νίκη (2-1). 

Στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν αιφνιδιασμένοι από την τόλμη και την επιθετικότητα των φιλοξενούμενων, που εκτός από το τέρμα στο 30′, είχαν δοκάρι στο 2′ σε φάουλ του Ουάρντα, μεγάλη ευκαιρία με τον Μάντσον στο 14′ και ακόμα μία στις καθυστερήσεις, όταν ο Σα με εξαιρετική αντίδραση πρόλαβε τον Κουλούρη πριν βγει μόνος του με το αντίπαλο τέρμα. 

Ωστόσο, με πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση και σαφώς τρομερή βελτίωση στο δεύτερο μέρος κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Κομβική σημασία στην εξέλιξη του ματς έπαιξε το πολύ γρήγορο γκολ του Γκιγέρμε στο 49′ από ασίστ του Φορτούνη, που έφερε την ισοφάριση, διώχνοντας μπόλικο άγχος και πίεση από τα πόδια των γηπεδούχων. 

Με αυτή την επικράτηση, ο Ολυμπιακός έχει 60 βαθμούς στη 2η θέση, ενώ ο Ατρόμητος παρέμεινε στους 43, έχοντας συγκάτοικο από το μεσημέρι τον Άρη, με τους Περιστεριώτες να υπερτερούν προς το παρόν στην ισοβαθμία. 

Ο αγώνας:

Αν περίμενε κανείς, δηλαδή η πλειοψηφία, τον Ολυμπιακό να πιέζει από το πρώτο λεπτό ώστε να ανοίξει την άμυνα του Ατρόμητου στο «Γ. Καραϊσκάκης», τότε ο Ατρόμητος κατάφερε να αιφνιδιάσει τους πάντες και κυρίως τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του. Με τον Νταμίρ Κάναντι να αφήνει στην άκρη τις… αλχημείες και επαναφέρει τον σχηματισμό με τέσσερις αμυντικούς και το 4-2-3-1 ή 4-3-3 με τον Μπρούνο να πλαισιώνει τους Μπουσούλατζιτς και Μάντσον, οι Περιστεριώτες άρχισαν από το πρώτο λεπτό να απειλούν. 

Μόλις στο 2’ ο Ουάρντα με εκτέλεση φάουλ νικήθηκε από τον Ζοσέ Σα, καθώς ο Πορτογάλος γκολκίπερ με τα ακροδάχτυλα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και μάλιστα αυτή δεν ήταν απλά μια στιγμή που… έτυχε, αφού η τακτική του συμπεριφορά (πίεση ψηλά στην αντίπαλη άμυνα) ήταν ανάλογη. Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 13’, όταν ο Μασουράς με τρομερή ενέργεια τσίμπησε την μπάλα ξεφεύγοντας ταυτόχρονα από το μαρκάρισμα του Χατζηισαΐα, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Μέγερι που βγήκε έγκαιρα από την εστία του. 

Στο επόμενο λεπτό ακριβώς ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να χάσουν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, αφού Μάντσον και Ουάρντα συνεργάστηκαν άψογα από τα δεξιά, αλλά και πάλι ο Σα ήταν σταθερός για να πει «όχι» στο δυνατό σουτ του Βραζιλιάνου στην κλειστή του γωνία. Ο ρυθμός του αγώνα έδειχνε… Ατρόμητο και αυτό επιβεβαιώθηκε στο 30’. Ο Μπρούνο με τον Κουλούρη έπαιξαν το «1-2» και ο τελευταίος με πλασέ νίκησε τον Σα για το 0-1. 

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ο Ατρόμητος έχασε άλλες δύο καλές στιγμές, στο 37’ με το σουτ του Ενσικουλού να αποκρούει ο Σα και τον Κουλούρη στις καθυστερήσεις να μην προλαβαίνει τον Πορτογάλο στην έξοδό του, ενώ από τη δική του πλευρά ο Ολυμπιακός έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Φορτούνη στο 43’ να κάνει το «τσαφ» και να μην μπορεί να πλασάρει τον Μέγερι. 

Το κείμενο ανανεώνεται… 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς, 4-2-3-1): Σα – Ομάρ, Μεριά, Σισέ, Κούτρης – Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης – Ποντένσε, Φορτούνης (92’ Καμαρά), Μασούρας (46’ Ζιλ Ντίας) – Γκερέρο (46’ Χασάν) 

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι, 4-2-3-1): Μέγερι – Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Κιβρακίδης (77’ Μανούσος) – Μπουσούλατζιτς, Μάντσον – Ενσικουλού (82’ Μούγιακιτς), Μπρούνο, Ουάρντα (62’ Καρασαλίδης) – Κουλούρης 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/358603-Dyskoleyteke-alla-toympare-ton-Atrometo-o-Olympiakos ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...