Δυτική Ελλάδα :Σε εξέλιξη οι εργασίες Συντήρησης – Αποκατάστασης και άρσης της επικινδυνότητας στις Εθνικές οδούς

2019.02.15 @ Καθαρισμός των πρανών της Εθνικής Οδού (Ε.Ο.) Πατρών - Πύργου, στο ύψος του Αλισσού, στο πλαίσιο του έργου "Συντήρηση της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου" (ασφαλτικά, καθαρισμοί, ηλεκτροφωτισμός, διαγραμμίσεις, κλπ.), προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. #ΟδικόΔίκτυο #ΠατρώνΠύργου

Σε εξέλιξη οι εργασίες Συντήρησης – Αποκατάστασης και άρσης της επικινδυνότητας στην Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία – Βόνιτσα- Λευκάδα και των Οδικών Τμημάτων Βόνιτσα – Άκτιο και Άγιος Νικόλαος – Άκτιo

Ξεκίνησαν οι εργασίες Συντήρησης – Αποκατάστασης και άρσης της επικινδυνότητας της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία – Βόνιτσα- Λευκάδα και των Οδικών Τμημάτων Βόνιτσα – Άκτιο και Άγιος Νικόλαος – Άκτιο. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, που εκτελείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στη συντήρηση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο 42 Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Λευκάδα και των διακλαδώσεων από Βόνιτσα προς Άκτιο και από Άγιο Νικόλαο προς Άκτιο στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας. Εντάσσεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για ασφαλέστερες μετακινήσεις και βελτίωση της προσβασιμότητας.

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν, αποσκοπούν στην αποκατάσταση φθορών – βλαβών της Ε.Ο. για την επαναφορά της στην αρχική της κατάσταση, στην άρση της επικινδυνότητας σε τμήματά της, στην παρακολούθηση και καταγραφή προβλημάτων του οδικού άξονα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και στην κάλυψη άκρως επειγουσών αναγκών λόγω καιρικών συνθηκών, ώστε να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των χρηστών της οδού.

Ειδικότερα, προβλέπεται να εκτελεστούν:

Χωματουργικές εργασίες για: καθαρισμό τάφρων, αγωγών, οχετών, κοίτης ποταμών – ρεμάτων, ερεισμάτων οδού, διάνοιξη – διαμόρφωση τάφρων, επανακατασκευή επιχωμάτων, εκσκαφές εδαφών, άρση καταπτώσεων,  άμεση αντιμετώπιση επειγουσών και απρόβλεπτων περιστάσεων .

Τεχνικές εργασίες για: επισκευή – συντήρηση υφισταμένων μικρών τεχνικών έργων (τάφροι, φρεάτια, αγωγοί, κλπ.) ή αποκατάσταση όπου απαιτείται για την απορροή των ομβρίων ή την αποκατάσταση φθοράς.

Εργασίες πρασίνου κλάδεμα, διαμόρφωση- ανανέωση-κοπή, βοτάνισμα–εκρίζωση-κόψιμο φυτών, θάμνων, δένδρων, ψεκασμοί.

Εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες συντήρησης των υφισταμένων φθαρμένων ή ολισθηρών τμημάτων (αφού προηγηθεί: απομάκρυνση της παλαιάς ασφαλτικής στρώσης,  αποκατάσταση της οδοστρωσίας και ενίσχυση του εδαφικού υποβάθρου όπου απαιτείται).

Εργασίες σήμανσης-ασφάλισης για τη συντήρηση και αποκατάσταση υφισταμένων στηθαίων ασφαλείας, την τοποθέτηση νέων, την ανύψωση και επανατοποθέτηση υφιστάμενων στηθαίων με την αντικατάσταση των ορθοστατών, την επιδιόρθωση υφισταμένων πινακίδων και τοποθέτηση νέων, τη διαγράμμιση ή επαναδιαγράμμιση τμήματος του οδικού τμήματος.

Εργασίες Ηλεκτροφωτισμού σε όλο το μήκος της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία-Βόνιτσα-Λευκάδα και στις διακλαδώσεις από Βόνιτσα προς Άκτιο και από Άγιο Νικόλαο προς Άκτιο Ε.Ο. Αντιρρίου Ιωαννίνων για τη συντήρηση του δικτύου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...