Δωρεάν είσοδος κάθε Πέμπτη στα κτίρια του Μουσείου Μπενάκη

Δωρεάν είσοδος κάθε Πέμπτη στα κτίρια του Μουσείου Μπενάκη
Δωρεάν είσοδο κάθε Πέμπτη, για ένα χρόνο, εξασφάλισε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στους επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη.

Ενώ, μέσω της μεθόδου του matching fund, δηλαδή την παροχή δωρεάς ίσης σε αξία με το ποσό των υπόλοιπων δωρεών, που θα συγκεντρώσει το Μουσείο σε διάστημα ενός έτους, το Ίδρυμα αναμένεται να παρέχει λειτουργική στήριξη στο μουσείο.

Η διπλή χορηγία του Ιδρύματος προς το Μουσείο Μπενάκη, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματός του, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

«Το Μουσείο Μπενάκη είναι ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα στη χώρα, χωρίς να είναι ο μόνος πολιτιστικός φορέας που ενισχύουμε» εξήγησε σε σχετική συνέντευξη Τύπου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νιάρχος, κ. Γιώργος Αγουρίδης.

Από την πλευρά του Μουσείου, ο Διευθυντής, κ. Άγγελος Δεληβοριάς, σημείωσε ότι «Απώτερος στόχος του Μουσείου είναι να εξασφαλίσει την επιβίωσή του ανεξάρτητα από τις οικονομικές συνθήκες».

Προκειμένου να αντεπεξέλθει στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η διοίκηση του Μουσείου μείωσε τις ημέρες λειτουργίας, περιόρισε τον αριθμό των υπαλλήλων και εκμηδένισε το κόστος των εκθέσεων. Και όπως αναφέρουν, σήμερα το Μουσείο Μπενάκη, λαμβάνοντας χορηγία από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Ειδικότερα, η χορηγία θα δώσει «ανάσα», προκειμένου το μουσείο να καταφέρει σταδιακά να επιστρέψει στους προηγούμενους ρυθμούς του: την εξαήμερη λειτουργία – τα κτίριά του είναι κλειστά για το κοινό κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ενώ το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης είναι κλειστό και τις Τετάρτες – και τη στελέχωση με περισσότερο προσωπικό, απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Μουσείο Μπενάκη προχωράει και σε ενέργειες που θα το «εξακτινώσουν σε υπερατλαντική κλίμακα και θα μεταφέρουν το στίγμα του και στο εξωτερικό» δήλωσε ο κ. Δεληβοριάς, προσθέτοντας ότι ήδη έχει συμφωνηθεί η συνεργασία με πολιτιστικό οργανισμό στην Αυστραλία, για τη διοργάνωση εκθέσεων στις δύο χώρες, με την ελπίδα της μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης της Ομογένειας, στην κατεύθυνση της στήριξης του Μουσείου.

Επίσης, γίνονται επαφές και με φορείς στις ΗΠΑ, για την αναζήτηση περισσότερων χορηγών.

Ενώ, στον αγώνα της αναζήτησης πόρων, έχει μπει δυναμικά και η εθελοντική ομάδα Φίλων του Μουσείου.

Σημειώνεται, ότι η δωρεάν είσοδος, που θα ισχύει από τις 15 Ιουλίου, αφορά και τα τέσσερα κτίρια του Μουσείου Μπενάκη:

– το κεντρικό, στην Κουμπάρη 1
– το κτίριο της οδού Πειραιώς, στην Πειραιώς 138
– το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, στην Αγ. Ασωμάτων 22
– την Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα, στην Κριεζώτου 3

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...