Δόθηκε η πρώτη άδεια διαχείρισης «κόκκινων» δανείων σε fund!

Στο κοινό σχήμα Alpha Bank και Aktua, δόθηκε η πρώτη άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων, με την δημοσίευση της  σχετικής  απόφασης της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η εταιρία που έλαβε την άδεια για τη διαχείριση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, λέγεται «Aktua Ελλάς Χρηματοοικονομικές Λύσεις Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» και σε αυτή συμμετέχουν η Alpha Bank με ποσοστό 45% και η ισπανική Aktua με 55%.

Όπως έγινε γνωστό, στόχος της εταιρίας, είναι σε αυτή να περάσουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Alpha Bank, συνολικής αξίας έως 12 δισεκατομμύρια ευρώ, μέσα στα επό0μενα πέντε έτη. Η πρώτη μεταφορά δανείων, αφορά καταναλωτικά, αλλά και Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2017.

Το όνομα  Aktua είναι ιδιαίτερα γνωστό στην διεθνή αγορά καθώς διαθέτει εξειδίκευση στη διαχείριση απαιτήσεων, η οποία αναμένεται να  γίνει  με τη χρήση εξελιγμένων συστημάτων πληροφορικής. Το πώς θα προχωρήσει η πρώτη αδειοδοτημένη εταιρία, αποτελεί αγωνία της αγοράς και μοντέλο για τις επόμενες.

Σειρά έχουν αρκετοί φάκελοι με αιτήσεις αδειοδότησης που εξετάζει η Τράπεζα της Ελλάδος και το επόμενο διάστημα, αναμένεται να λάβουν άδεια η Alvarez and Marsal και η θυγατρική της Eurobank. Το πρώτο πακέτο αδειών αναμένεται να δώσει τέσσερις άδειες.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...