Δύο Έλληνες εγκλωβισμένοι στην Κίνα λόγω του κορωνοϊού – “Δεν μπορούμε να φύγουμε” (βίντεο)

Δύο Έλληνες εγκλωβισμένοι στην Κίνα λόγω του κορωνοϊού – “Δεν μπορούμε να φύγουμε” (βίντεο)
Δύο Έλληνες εγκλωβισμένοι στην Κίνα λόγω του κοροναϊού –


29/01/2020 – 22:55

Την ώρα που ο νέος κορωνοϊός, που πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα, εξαπλώνεται από χώρα σε χώρα σε όλον τον πλανήτη, καθώς το ένα κράτος μετά το άλλο ανακοινώνει ότι επιβεβαίωσε κάποιο κρούσμα, λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα προφύλαξης, δυο έλληνες υπήκοοι έχουν εγκλωβιστεί στην Κίνα. “Δεν μπορούμε να φύγουμε”, αναφέρει ο ένας χαρακτηριστικά.

Τα στοιχεία για τους δύο Έλληνες βρίσκονται στην Κίνα, έδωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συντονισμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών στις Βρυξέλλες.

Ο ένας από τους Έλληνες, που δεν μπορεί να αφήσει την ασιατική χώρα λόγω του κορωνοϊού, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην επαρχία Γουμπέι, μία πόλη, η οποία απέχει περίπου 330 χιλιόμετρα από την Ουχάν.

“Ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει, δεν υπάρχουν τρένα, οι δρόμοι είναι άδειοι. Πρόκειται για μία άδεια πόλη”, δήλωσε, μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων του και πρόσθεσε: “Ήμουν για αναψυχή και εργασία, παράλληλα. Και δυστυχώς μπλέχτηκα εδώ”.

Πρόσθεσε ακόμη ότι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής “φορούν μάσκες και πλένουν τα χέρια τους”. “Η ενημέρωση είναι δύσκολη, γιατί δεν μιλάω καλά κινεζικά, ενώ οι αρχές δεν μιλούν αγγλικά”, πρόσθεσε.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να καταφέρει να αποχωρήσει από την Κίνα και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...