Αύριο το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας κατά το δεύτερο κύμα.  Με νέο διάγγελμά του το οποίο αναμένεται στις 7 μ.μ., ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο χρονικής διάρκειας ενός μήνα.

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown, γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

  • Από τα αποτελέσματα της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 15:30, θα καθοριστεί και θα προταθεί ο κατάλογος των νέων μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη τίθενται σε lockdown λόγω της έκρηξης νέων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι  έχουν εξετάσει και ζητούν να τεθούν σε ισχύ μέτρα όπως:

*Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλη τη χώρα.

*Το κλείσιμο της εστίασης από τις 9 το βράδυ και οι  υπηρεσίες να προσφέρονται μόνο σε   εξωτερικούς χώρους.

*Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενος χρήσης μάσκας από θαμώνες εντός των καταστημάτων. Η μάσκα θα αφαιρείται  μόνο για να φάνε ή να πιουν το ποτό τους.

* Εφόσον η εστίαση κλείσει νωρίτερα  δεν αποκλείεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30, να μεταφερθεί πιο νωρίς, γύρω στις 10 το βράδυ.

*Η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού στις  πορτοκαλί περιοχές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή θα ισχύσει μετά τις 9 το βράδυ, ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να μεταβούν και να επιστρέψουν από τις εργασίες τους.

*Αύξηση του ποσοστού της υποχρεωτικής τηλεργασίας

* Τηλεκπαίδευση [εν μέρει] στα πανεπιστήμια .

*Στην παρούσα φάση τα σχολεία και το λιανεμπόριο δεν θα κλείσουν όπως και στη Γαλλία

Hellasjournal.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...