Δύσκολη μέρα για την Π.Υ. Ναυπάκτου.Τέσσερις καμινάδες έπιασαν φωτιά σε Ναύπακτο-Μακύνεια-Γαβρολίμνη.

Δύσκολη μέρα η σημερινή για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου. Λόγω της πιο κρύας ημέρας του φετινού χειμώνα πολλές οικίες άναψαν το τζάκι τους.  Σε τέσσερις περιπτώσεις όμως χρειάστηκε η επέμβαση της Π.Υ. Ναυπάκτου για να τις σβήσει πριν δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα στις οικίες. Το απόγευμα είχαμε δύο περιπτώσεις στην Μακύνεια και μια σε οικία κοντά στον ΣΚΑ , επίσης πρίν λίγη ώρα είχαμε  ακόμη μια στη Γαβρολίμνη η οποία ήταν και η σοβαρότερη περίπτωση καθώς για λίγο οι άνδρες της Π.Υ. και οι ιδιοκτήτες του σπιτιού την πρόλαβαν πριν επεκταθεί  δημιουργήθηκε όμως αρκετή ζημιά στην κεραμοσκεπή της οικίας.

Τι χρειάζεται να κάνεις αν πιάσει φωτιά η καμινάδα σου:

  • Μην πανικοβάλλεστε.
  • Καλέστε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
  • Απομακρύνετε τα άτομα που υπάρχουν στο χώρο του τζακιού.
  • Κλείστε το ντάμπερ (έτσι σταματάμε την παροχή αέρα-οξυγόνου στην καμινάδα και η φωτιά μετά από λίγο θα σβήσει).
  • Απομακρύνετε τα αναμμένα ξύλα από το τζάκι, βγάλτε τα έξω να τα σβήσετε με νερό και σκεπάστε με στάχτη τα κάρβουνα που θα μείνουν. (ποτέ δεν πετάμε την στάχτη αμέσως μόλις την μαζέψουμε από το τζάκι)
  • Αν έχετε κεραμοσκεπή, καλό είναι να καταβρέξετε την σκεπή κοντά στην έξοδο της καμινάδας ώστε να μειώσετε την πιθανότητα επέκτασης της φωτιάς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βρέξετε το εσωτερικό της καμινάδας. 


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...