Δώστε κουπόνια σε φτωχούς και ανέργους

Δώστε κουπόνια σε φτωχούς και ανέργους
Δώστε κουπόνια σε φτωχούς και ανέργους


31/03/2020 – 16:02

Πριν γίνουμε Ιταλία όπου εκδηλώνονται λεηλασίες σε σούπερ μάρκετ – Το κράτος να καλύψει τις αγορές τροφίμων για το Πάσχα σε όλους τους οικονομικά αδύναμους 

Aπόλυτη δικαίωση για την KONTRA NEWS συνιστά η υλοποίηση από την κυβέρνηση των τολμηρών πρωτοβουλιών που είχε αναλάβει η εφημερίδα μας με δύο πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα.

Το πρώτο πρωτοσέλιδο της KONTRA NEWS αφορούσε τον ΦΠΑ σε μάσκες και απολυμαντικά που βρίσκονταν στη μεγαλύτερη κλίμακα.

Τελικά τα προϊόντα αυτά που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση του εφιάλτη του κορωνοϊού εντάχθηκαν στη χαμηλότερη κλίμακα του ΦΠΑ.

Το δεύτερο πρωτοσέλιδο αφορούσε την ανάγκη μείωσης κατά 50% στους μισθούς βουλευτών, υπουργών και διοικητών ΔΕΚΟ μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη που ζήτησε από βουλευτές και υπουργούς να μειώσουν τις αποδοχές τους στο μισό μας δικαιώνει κατά το ήμισυ.

Γιατί θα πρέπει στο μέτρο αυτό να υπαχθούν και όλοι οι μεγαλόσχημοι διοικητές ΔΕΚΟ κάποιοι από τους οποίους έχουν απολαβές που φτάνουν τα 350.000 ευρώ τον χρόνο καθώς και οι διοικήσεις όλων των κρατικών οργανισμών.

Είμαστε σίγουροι για λόγους αλληλεγγύης προς την κοινωνία ότι η μείωση των αποδοχών θα επεκταθεί σε όλους τους προνομιούχους του δημοσίου τομέα τόσο για λόγους μείωσης του κόστους λειτουργίας του κράτους όσο και για να δοθεί το μήνυμα στην κοινωνία ότι όλοι θα επωμιστούν το κόστος της οικονομικής κρίσης.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες σειρά μέτρων για επέκταση του επιδόματος και σε επιχειρήσεις που δεν περιλαμβάνονταν στους κωδικούς που είχαν δοθεί πρόσφατα από το αρμόδιο υπουργείο.

Η KONTRA NEWS αναλαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία προκειμένου να ενισχυθεί και μάλιστα άμεσα μια μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας η οποία βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας και δεν επιδοτείται από κανένα πρόγραμμα.

Πρόκειται για τους μακροχρόνια ανέργους, οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας και άστεγους.

Για να μην φτάσουμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις όπως στην Ιταλία όπου τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν φρουρούμενα από καραμπινιέρους γιατί πολύς κόσμος αρνείται να πληρώσει γιατί απλούστατα δεν έχει λεφτά θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει κουπόνια σε όλους τους φτωχούς, τους μακροχρόνια ανέργους, τους πολύτεκνους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και σε όποιον βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία.

Με τα κουπόνια θα μπορούν να ψωνίζουν στα σούπερ μάρκετ τρόφιμα και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο ειδικά τώρα τις μέρες του Πάσχα.

Μάλιστα το κράτος θα πρέπει να υποχρεώσει τα σούπερ μάρκετ που έχουν διπλασιάσει τον τζίρο μέσα στην κρίση να συμβάλλουν και αυτά προσφέροντας μεγάλες εκπτώσεις σε όσους θα ψωνίζουν με κουπόνια.

Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του στη διάρκεια της εφιαλτικής κρίσης.

Είναι ανάγκη να προστατευτούν οι οικονομικά αδύναμοι γι΄ αυτό η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση οφείλουν να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για συγκεκριμένες κατηγορίες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε σύντομα και στην Ελλάδα καταστάσεις της Ιταλίας, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...