Δ.Δωρίδος:Πανέτοιμος ο Δήμος Δωρίδος, την 1η Ιουνίου, για τη ναυαγοσωστική κάλυψη της πολυσύχναστης παραλίας «Χιλιαδούς».

«Μετά την πρόσφατη βράβευση των εννέα (9) παραλιών του, από το πρόγραμμα ‘Γαλάζια Σημαία’, ο Δήμος Δωρίδος είναι έτοιμος για την εγκατάσταση ναυαγοσωστών στην χαρακτηρισμένη ως πολυσύχναστη παραλία “Χιλιαδούς”, έχοντας ολοκληρώσει, έγκαιρα, όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την προγραμματισμένη τοποθέτηση θαλασσίων ραμπών πρόσβασης ΑΜΕΑ στις παραλίες Ερατεινής, Μοναστηρακίου, Σεργούλας και Χιλιαδούς, αποδεικνύουν στην πράξη ότι βελτιώνουμε συνεχώς τις συνθήκες για ένα ελκυστικό, ασφαλές και χωρίς αποκλεισμούς παραλιακό μέτωπο, αποδεικνύουν τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την τουριστική ανάπτυξη της Δωρίδας ».
Με την παραπάνω δήλωση ο Δήμαρχος Δωρίδος ανακοινώνει την υπογραφή της σύμβασης για τη ναυαγοσωστική κάλυψη της πολυσύχναστης παραλίας Χιλιαδούς, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 122 ημέρες, από 01/06/2023 έως 30/09/2023 και αφορά στη ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας ‘Χιλιαδούς’ που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Μανάγουλης του Δήμου Δωρίδος. Η συγκεκριμένη παραλία έλαβε το χαρακτηρισμό της πολυσύχναστης, με απόφαση επιτροπής του αρμόδιου Λιμεναρχείου και ακολούθως τις υποχρεώσεις που προβλέπει η νομοθεσία για την κατηγορία αυτή.

Οι υπηρεσίες θα παρέχονται σε καθημερινή βάση, Σαββατοκύριακα και αργίες, από έμπειρους ναυαγοσώστες, οι οποίοι θα είναι τοποθετημένοι σε δύο (2) βάθρα και σε άμεση ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας, έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα προβλεπόμενα τεχνικά και μηχανικά μέσα, μεταξύ των οποίων σωστικό σκάφος, θαλάσσιο μοτοποδήλατο, σανίδα διάσωσης, φορητό φαρμακείο και φορητό αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, συσκευές ειδοποίησης και λοιπό κατάλληλο εξοπλισμό.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...