Δ. Παπαδημητρίου: Ανάγκη μεγαλύτερης συνεργασίας Ελλάδας –ΗΠΑ

 Πρέσβης ΗΠΑ: Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης στην Ελλάδα

 Την ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά την τοποθέτησή του σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Όπως εξήγησε, οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, πέρα από τους παραδοσιακούς κλάδους, μπορούν να επεκταθούν και να προσελκύσουν το αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον σε σημαντικούς τομείς για την ελληνική Οικονομία, όπως η ναυτιλία, οι τράπεζες και το φάρμακο.

Ο υπουργός, δήλωσε, ότι «η συνεργασία των δύο κρατών που σήμερα επεκτείνεται και σε ζητήματα που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων, την ενέργεια, τη διαφάνεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, μπορεί να προσελκύσει το αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον σε τομείς όπως η ναυτιλία, οι τράπεζες, η ενέργεια και το φάρμακο.

 Σε αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε σήμερα στην Κυβέρνηση και ευελπιστώ πως με την συνεργασία και βοήθεια του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου θα έχουμε κοινή δράση και αμοιβαία οφέλη με τη νέα αμερικανική διοίκηση».

 Δεν πρόκειται απλά για δύο χώρες συμμάχους, με κοινές δημοκρατικές αξίες και πολιτιστικό υπόβαθρο. Ακόμα περισσότερο, επεσήμανε ο ίδιος, ότι συνδέονται με μακρόχρονους ιστορικούς δεσμούς αγώνων και οικονομικής συνεργασίας στους οποίους στερεή βάση και συνεκτικός δεσμός αποτελεί η ελληνική ομογένεια της Αμερικής.

Ειδικά τώρα, παρά τη μεγάλη δυσαναλογία στα μεγέθη, έχουν ένα ακόμη κοινό χαρακτηριστικό, ότι βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο αλλαγής των αναπτυξιακών προοπτικών τους με τον υπόλοιπο κόσμο.

 Η Ελλάδα αγωνίζεται να επιβιώσει σε μία κοινωνικά ευαίσθητη και δημοκρατικά ολοκληρωμένη Ευρώπη, ενώ οι ΗΠΑ, είναι μία  κυρίαρχη οικονομία που, κοιτάζει να ξαναβρεί τις εσωτερικές ισορροπίες και την οικονομική αυτοδυναμία της, επαναπροσδιορίζοντας τις σχέσεις της με τον υπόλοιπο κόσμο.

 Όπως υπενθύμισε ο υπουργός, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, το κλίμα από την πλευρά των επενδυτών, ήταν θετικό. «Αίσθησή μου είναι ότι το κλίμα για την Ελλάδα αλλάζει και το έδαφος είναι και πάλι πρόσφορο για επενδύσεις».

 Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ στάθηκε στις μεγάλες προτεραιότητες  των ΗΠΑ, στην περιοχή, που περιλαμβάνουν μια αναπτυσσόμενη δημιουργική σταθερή Ελλάδα. «Λάβατε ισχυρή δέσμευση από τον του πρόεδρο Ομπάμα όταν ήλθε εδώ. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης, δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...