Δ. Παπαδημητρίου: Μέχρι τέλος Μαρτίου θα ψηφιστεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, που το χαρακτήρισε ως μια «ασπίδα προστασίας» για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που μέσω του πλαισίου θα μπορέσουν να αναδιαρθρώσουν τα δάνειά τους.

Εγκαινιάζοντας το πρώτο Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ), ο υπουργός δέχθηκε βροχή ερωτήσεων για την διαπραγμάτευση και συγκεκριμένα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ένα εργαλείο, που η αγορά περιμένει εναγωνίως.  Ένα από τα βασικά σημεία του σχεδίου, είναι οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί μία επιχείρηση και να ρυθμίσει/διαγράψει τις οφειλές της.  Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση της kontranews, επέμεινε ότι το ύψος των οφειλών θα είναι από 20.000 ευρώ και πάνω, παραπέμποντας στο νομοσχέδιο που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. Την ίδια στιγμή, αξιόπιστες πηγές, μεταφέρουν την απαίτηση των δανειστών, το όριο να ανέβει στις 50.000 ευρώ, αποκλείοντας χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τα χρέη τους βρίσκονται στο επίπεδο των 20.000 -50.000 ευρώ. Οι ίδιες πηγές, επισημαίνουν ότι και οι τράπεζες συμφωνούν με την αύξηση του ορίου, στις 50.000 ευρώ, καθώς υποστηρίζουν ότι για όσους χρωστούν λιγότερα θα υπάρχουν σημαντικές ρυθμίσεις εκτός του πλαισίου του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες,  προσθέτουν και ότι με το να περιορίζονται οι επιχειρήσεις που θα ρυθμίσουν τα χρέη τους κάνει όλο το εγχείρημα, πιο εύκολο στην υλοποίησή του.

Ο υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει κάποια διαφωνία, με τους θεσμούς για το κείμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, αν και δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, για το εάν υπάρχει συμφωνία στο κούρεμα των ΦΠΑ και ΦΜΥ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/272990-D-Papademetrioy-Mechri-telos-Martioy-tha-psephistei-o-exodikastikos-symbibasmos ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...