Δ. Παπαδημητρίου: Οι προτάσεις Σάλα πρέπει να υιοθετηθούν από τις τράπεζες

  Μειώνονται τα κόκκινα δάνεια, στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, απαντώντας στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, στη βουλή.

 Ο υπουργός, επικαλούμενος στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), απάντησε στον κ. Κεγκέρογλου ότι τα κόκκινα δάνεια, δεν αυξάνονται, αλλά υπάρχει τάση μείωσης τους.

 Στην συνέχεια, απαντώντας στην αναφορά του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που είχε τονίζει πως  πρέπει να αξιολογηθούν οι προτάσεις που είχε καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλας, για πάγωμα μέρους του δανείου ώστε οι δόσεις που πληρώνει ο δανειολήπτης μετά τη ρύθμιση να αφορούν και το κεφάλαιο.

 Όπως εξήγησε, αυτό πρέπει να γίνει, γιατί με τον τρόπο που ρυθμίζουν τώρα οι τράπεζες τα δάνεια, αυξάνουν σημαντικά τους τόκους και στο τέλος το υπόλοιπο αυξάνεται τόσο, που τα δάνεια, δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν.

 Ο υπουργός, απάντησε ότι  «οι προτάσεις του κ. Σάλα πρέπει να υιοθετηθούν από τις τράπεζες. Δεν έχουν καμία σχέση με νομοθέτηση», όμως «θα το συζητήσουμε με τις τράπεζες, αλλά δεν νομίζω να περιμένετε από μας να νομοθετήσουμε για κάτι τέτοιο».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...