Δ.Στρατούλης:”Είναι δολοφονίες … διαπραγμάτευσης”!

Δ.Στρατούλης:
Το φόβο ότι οι δολοφονίες των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, την περασμένη Παρασκευή στο Νέο Ηράκλειο, μπορεί να δώσουν τη δυνατότητα κάποιους κύκλους της κυβέρνησης να κερδοσκοπήσουν πολιτικά για να αναπαραγάγουν την ανιστόρητη και υπονομευτική για τη δημοκρατία θεωρία των δύο άκρων, συμψηφίζοντας την φασιστική κτηνωδία με τη δήθεν «αριστερή βία», εκφράζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, εκτίμησε ότι οι δολοφονίες αυτές λειτουργούν ως μεγάλη πολιτική προβοκάτσια και υπονομεύουν τη δημοκρατία.

Επιπλέον τόνισε ότι οι δύο δολοφονίες, τις οποίες και καταδίκασε όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή, δίνουν τη δυνατότητα στους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής από θύτες να μεταμφιεστούν σε θύματα και να «διαπραγματευθούν» με την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει πιο χαλαρά την επιχείρηση εξάρθρωσής της.

Ο κ. Στρατούλης εκφράζει το φόβο ότι οι δολοφόνοι μπορεί να υπακούν σε «σκοτεινά κέντρα» που στόχο έχουν να  μετατρέψουν τη χώρα σε «εργαστήριο έντασης» και με στόχο μεταξύ άλλων την αποτροπή της πιθανότητας να υπάρξει μια αριστερή κυβέρνηση.

«Χωρίς ακόμα να ξέρουμε ποιοι ακριβώς είναι οι δολοφόνοι, θεωρούμε πολύ πιθανόν εγχώρια ή ξένα σκοτεινά κέντρα να θέλουν να μετατρέψουν τον λαό και τη χώρα μας, εκτός από πειραματόζωο της Ευρώπης στην εφαρμογή της διαρκούς και ανθρωποκτόνου λιτότητας, και σε πειραματόζωο εφαρμογής «στρατηγικής της έντασης», με στόχο να αποτρέψουν δημοκρατικές προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας, την ανάδειξη δηλαδή αριστερής κυβέρνησης.

Ο κ. Στρατούλης καταλήγει επισημαίνοντας πως οι  όποιες σκοτεινές επιδιώξεις για την αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας μπορούν να αποτραπούν με η κοινή δράση και συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και την ανάδειξη μιας αριστερής κυβέρνησης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...